Glest i Vindelälvsloppet

Ett gäng eldsjälar och trogna lag håller fortfarande Vindelälvsloppet vid liv. I lördags avslutades fyradagarsstafetten från Ammarnäs till Vännäsby. Snabbast i år var Agnäsjoggarna som var nästan timmen före Kattisavan IIF totalt.

Agnäsjoggarna, som vann den öppna klassen för två år sedan, hade ett betryggande försprång inför det avslutande maratonloppet mellan Vindeln och Vännäsby.
Aron Kjellgren, med rutin från 40-talet maror, höll god fart på slutsträckan.
- Jag missade tre timmar med ett par minuter nu, får väl skylla på motvinden. Sista milen var tuff, kommenterade Aron Kjellgren.
Kattisavan IIFs Klas Göran Berg tog in drygt tio minuter och var näst snabbast på maratonsträckan med sina 2.49.00. Snabbast både i stafetten och i det individuella maratonloppet var Peter Tefke som sprang på goda 2.46.34.
Segrande Agnäsgänget var i år förstärkt med ett par löpare från IF Vingarna i Örnsköldsvik och så slutmannen Aron Kjellgren - 47-årig arbetsförmedlare från jämtländska Strömsund.
Det stora samtalsämnet efter årets lopp var dock vad man ska göra för att kunna hålla det vid liv. Endast 28 lag deltog i år. Under rekordåren i slutet av 80-talet och i början av 90-talet var upp mot 300 lag. I år testade arrangörerna att köra en tvådagarsstafett och sedan 1999 har man ett individuellt maratonlopp. Men med fem lag i tvådagarsstafetten och 17 löpare på¨maran verkar det inte heller kunna vända trenden för Vindelälvsloppet.