Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Grabbhalvan stor i Norrköping

När första deltävlingen av Grabbhalvan sprangs på torsdagkvällen i Grabbhalvans födelsestad Norrköping var det som vanligt många deltagare, cirka 3400 stycken och även mycket publik vid start och målplatsen i Folkparken.

Fort sprangs också de 5 kilometrarna. Segrartiden blev 14.31. Inte lika snabbt som förra året då Said Regragui vann på 14.11.
Omgående i loppet blev det en grupp på fyra löpare som höll ihop fram till läskedrycksbacken som var placerad efter ca 1,5 km. Två av löparna var medeldistanslöpare som satsade på att vara först vid backen för att därefter föra den i mål och få ett specialpris vilket också lyckades för en av dem.
De två övriga löparna pressade varandra resterande del av loppet och starkast mot slutet var för dagen Fredrik Uhrbom från Söderköping som slog tvåan Mathias Pettersson från Kumla med 8 sekunder. Båda två brukar vara högt upp i denna Grabbhalva.

Årets serie av Grabbhalvanlopp är färre än tidigare. Nästa lopp Grabbhalvan blir i Jönköping 13 maj, i Västerås 28 maj och sista loppet i Örebro 4 juni.