Halvmaran får ny titelsponsor

Ramboll Stockholm Halvmarathon blir det fullständiga namnet när teknikkonsultföretaget Ramboll går in som titelsponsor för Sveriges näst största halvmaratonlopp.
– Vi vill göra det lätt för många att engagera sig, och det är därför vi går in i en så stor folksport som löpning. Jag har börjat träna för att delta i loppet och hoppas på en upplevelse utöver det vanliga, säger Niklas Sörensen, vd för Ramboll Sverige.

– Ramboll är med och formar samhället och vi vill också förbättra upplevelserna för människorna i staden, säger Niklas Sörensen i ett pressmeddelande.
– Ramboll Stockholm Halvmarathon genomförs i den stadsbyggnad och på den infrastruktur vi utvecklar. Därför var det logiskt för oss att samarbeta med Marathongruppen och på så sätt bidra med värde till hela löparsverige. 

Ramboll och arrangören Marathongruppen inleder ett samarbete där Ramboll går in som titelsponsor för de kommande tre åren med option på ytterligare tre år. Ramboll Stockholm Halvmarathon äger rum den 15 september 2018. Evenemanget har anor sedan 1920-talet och har inte haft någon titelsponsor de senaste tre åren. Loppet har lockat löpare från hela världen. 2017 var 12 750 deltagare från över 80 nationer anmälda.

– Vi är mycket glada att ha fått en ny titelsponsor i Ramboll. Ett företag som genomsyras av kreativitet och kunskap, precis som Stockholm Halvmarathon. Tillsammans kommer vi att lyfta evenemanget och se till att stockholmarna får något att vara riktigt stolta över, säger Daniel Almgren, vd på Marathongruppen.
I samband med namnbytet går Ramboll Stockholm Halvmarathon igenom en visuell förändring med bland annat ny logotyp, ny hemsida och en ny inramning under själva evenemanget.

– Ramboll Stockholm Halvmarathon har en unik bana mitt i Stockholms City, som vi är väldigt stolta över. I år fokuserar vi främst på den urbana evenemangsupplevelsen och att peppa deltagarna att ge det lilla extra. Att vi har en ny titelsponsor i Ramboll är vår största nyhet för i år – men den kommer ge ringar på vattnet. Årets evenemang kommer att bli något alldeles extra, säger Louise Fredriksson, projektledare på Marathongruppen.

Ramboll är ett tekniskt konsultföretag inom infrastruktur och samhällsbyggnad med uppdrag i hela världen. Koncernen har 13 000 medarbetare på 300 kontor i 35 länder. Ramböll ägs av Rambøllstiftelsen, med säte i Danmark. Källa: Wikipedia