Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Hässelbys tjejerfemma i Europa

Marie Söderström Lunderg visade lovade form när hon på söndagen kom på artonde plats i Europacupen i terränglöpning som avgjordes Lanciano i nordöstra Italien.

Fjolårets svenska mästarinna på 10000 meteer och halv maraton låg länge lika med världsmästarinnan på 1500 meter Carla Sacramento, men under loppets andra halva orkade inte Marie hålla jämna steg med portugiskan som slutade på nionde plats.
- Det är svårt att komma från svensk vinter och möta löpare från södra Europa som är mitt uppe i sin terrängsäsong. Men jag är mycket nöjd med loppet. Det här är den bästa insats jag gjort i en terräntävling på så här kort distans, förklarade Marie.
Bakom Marie Söderström Lundberg svarade även Hässelbys övriga löpare för starka insatser. Midde Hamrin kom på 27:e plats, Jessica Carlberg på 31:a plats, Camilla Benjaminsson på 38:e plats och Annika Nyberger på 47:e plats av 102 löpare.
Det betyder att Hässelby slutade på femte plats av 22 deltagande mästarlag från hela Europa. Det är den näst bästa svenska instasen någonsin i denna tävling. För tre år sedan klarade Hässelby en tredje plats.
Maria Pantukhova från moskvaklubben Lutch vann det sex kilometer långa loppet överlägset.