gången. För andra året gick tävlingen av stapeln i Skatås-terrängen i
västra Göteborg. Arrangerade Solvikingarna hade tur med vädret, uppehåll
och 17-18 grader i luften. Men det var kanske en klen tröst för det låga
deltagarantalet.

För ett antal år sedan gick tjejloppet inne i centrala Göteborg, och samlade fyrsiffriga antal deltagare. Sedan dess har konkurrensen om löparna hårdnat; i år arrangeras inte mindre fyra löpartävlingar för kvinnor i Göteborg, plus en hel rad motionslopp som är öppna för alla.
Dessutom lockade nog det pågående Göteborgskalaset flera att stanna kvar i centrum och ägna sig åt annat än löpning. Årets upplaga samlade ett 70-tal löpare, att jämföra med runt 400 i fjol.
I år erbjöds löparna bara en bana, men fick å andra sidan välja om de skulle springa ett eller två varv. Banan var fyra kilometer lång, och gick i ganska tuff terräng - med en del hinder och annat längs vägen. En "kontrast till alla asfaltslopp" enligt inbjudan. Eller som en löpare mer konkret uttryckte saken efter målgång: "Mycket gyttja och rötter!".
Segrade i klassen fyra kilometer gjorde Helen Andersson på tiden 20:22, tätt följd av IF Kvilles Anna Kellström. Knappt en halvminut senare lade Jenny Lindahl, Sävedalens AIK, beslag på tredjeplatsen.
När dessa löpare gick i mål hade ett antal av löparna på åtta kilometer redan passerat start- och målområdet. Åsa Belsby, IF Kville, var först ut på andra varvet, följd av FK Herkules Ann-Sofie Johansson och ytterligare en Kville-löpare, Karin Schön.
Vid anmälan behövde löparna inte ange vilken av klasserna de avsåg att ställa upp i, de fick istället bestämma sig när de såg målet första gången. De första löparna hade ingen beslutsångest, men lite senare sågs en löpare först gå i mål på fyra kilometer för att sedan ändra sig, forcera avspärrningara och gå ut på ett andra varv!
Vid målgången på åtta kilometer kom de första löparna i samma ordning som vid varvningen. Åse Belsby vann på 36:50, strax därefter kom Ann-Sofie Johansson och efter ytterligare halvannan minut sprang Karin Schön över mållinjen.
När alla gått i mål kunde arrangörerna räkna in 49 deltagare på den korta banan och 18 på den långa.
Utöver den individuella tävlingen fanns en lagtävling där de tre bäst placerade från varje lag räknades. På den korta banan gick segern till Solstrålarna, och på den långa till IF Kville. I klassen för bästa målgång, med Lennart "Rosa Pantern" Hansson som en av domarna, gick segern till Ewa och Ann Lillskog, som efter fyra kilometer var så trötta att de på upploppet föll ihop och kröp över mållinjen...