Jimmy sprang in 10000 kr på 19 mil

Kom han fram, Jimmy Johansson som i fredags gav sig iväg på en 19-mila löpning nonstop från Solberga i Stockholm till Söderbärke i Dalarna för att samla pengar till ALS-forskning?
– Ja, jag stannade som längst i 15 minuter och kunde snitta 10 kilometer i timmen och var framme på 19 timmar, säger Jimmy som klarade utmaningen även om löpturen bjöd på en oväntad svårighe

– Det blev kallt på natten på ett sätt som jag inte upplevt tidigare, berättar Jimmy Johansson.
Höstnattens fuktiga kyla vid fyratiden på fredagsmorgonen någonstans kring Bålsta trängde genom underställ, funktionströja och vindjacka.
Men Jimmy som sprang helt själv, utan support, jobbade på och fick upp värmen igen under morgontimmarna. 
Klockan 19 i fredagskväll var Jimmy Johansson framme i Söderbärke i Dalarna. 8,5 liter vatten, sportdryck och proteinshakes gick åt på vägen. Men några skavanker att prata om har han inte.
– Men när jag satte mig i soffan så fick jag ett så fruktansvärt sendrag vi knäet på ett ställe som jag inte trodde var möjligt - och dagen efter när vi skulle ut i skogen och plocka svamp då blev det bilen istället för cykeln. 

Syftet med löpturen var att kombinera lusten att springa med att uppmärksamma den lite bortglömda sjukdomen ALS.
– Någonstans runt 10000 kronor har kommit in, säger Jimmy som skänker alla pengar direkt vidare till Ulla Carin Lindqvist Stiftelse för ALS Forskning.