Kristina Paltén gör rubriker i världen

Brittiska tidningen The Guardian publicerade på tisdagen en video med Marathon.se:s bloggare Kristina Paltén, som för en tid sedan blev den första kvinnan att springa ensam genom Iran.
Videon har det första dygnet haft närmare två miljoner visningar.
– Helt fantastiskt, säger Kristina som förbereder sig för nästa utmaning – hur långt kan hon springa på sex dygn?

- Det känns fantastiskt att en världstidning som The Guardian lyfter fram det här, det innebär att budskapet om vänskap mellan människor, kulturer och religioner når än fler, säger Kristina 
Efter bara 6 timmar hade 637 ooo personer tagit del av videon. Den trailer som tidigare publicerats om Kristinas löpning har setts av över 16 miljoner människor. Nu hoppas Kristina på ännu större spridning för The Guardians video
- I dagsläget tror jag människor behöver hopp, hopp om medmänsklighet, om vänlighet och att människor är goda mot varandra. Både The Guardians video och den tidigare trailern visar den vänskap och generositet som uppstår när vi vågar vara sårbara och möta varandra.
Kristina tillryggalade den 1840 kilometer långa sträckan från Irans gräns mot Turkiet till landets gräns mot Turkmenistan under 58 dagar, hösten 2015.  

Kristina Paltén ran 1144 miles across Iran on her own, from Turkey to Turkmenistan, to challenge prejudice against Islam...

Publicerat av The Guardian den 4 april 2017

I bloggen på Marathon.se kunde vi följa hela äventyret. Väl hemma har Kristina Paltén fortsatt sin blogg. I sin senaste bloggpost berättar om sina tvivel inför utmaningen att i maj springa ett 6-dygnslopp i Ungern. 

Men Kristina fortsätter med att berätta om hur hon tidigare hanterat sina tvivel:
– När jag skulle springa mitt första 100 km lopp var ett träningspass att springa från mitt arbete i Kista och hem till Örby Slott. Det var 24 kilometer. Jag minns hur jag tänkte ”För att göra 100 km ska jag springa tillbaka till Kista igen, sedan hit igen och därefter tillbaka till Kista ytterligare en gång”. Det lät omöjligt. Jag tänker att den fas jag går genom nu är helt normal. Det är bättre att ta tvivlet innan tävlingen än under. Det är ett sätt att förbereda mig.