Kunna simma ett krav i nya Mud Run

Den 12 november testkörs Mud Run Göteborg. Utmaningen som väntar är drygt 6 kilometer tuff terränglöpning genom blöt och skitig terräng. Göteborgsvarvet i samarbete med Military Fitness Sweden vill med hjälp av deltagarna bygga löparnas bästa Mud Run.

Mud Run är terrängloppet där du möter varierande utmaningar på skogsstigar och i obanad terräng genom lera och kärr. Den 10 oktober öppnar anmälan för de som vill vara med och skapa Mud Run Göteborg. Alla deltagare erbjuds efter testloppet i år att ge sina synpunkter, för att framtida lopp skall bli så som löparna vill ha det.

- När vi nu startar ett nytt evenemang vill vi ta chansen bygga det tillsammans med deltagarna. På så sätt hoppas vi kunna skapa det vassaste Mud Run-loppet, sett ur löparnas perspektiv, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.

Mud Run Göteborg arrangeras av Göteborgsvarvet i samarbete med Military Fitness Sweden.

- Vi har stor vana att bygga banor i terrängen för denna typ av event. Att tillsammans med Göteborgsvarvets organisation och deltagarna skapa ett nytt och attraktivt Mud Run känns oerhört inspirerande, säger Tommy Carlsson, CEO Military Fitness Sweden.

Totalt springer alla deltagare 6 km (2x3km). Simkunnighet är ett krav då någon passage på banan är riktigt blöt. Tävlingscentrum för Mud Run Göteborg ligger cirka 20 minuter från Göteborg centralstation. Vägbeskrivning och all praktisk information presenteras på mudrun.se i samband med att anmälan öppnar den 10 oktober.

Att delta i Mud Run Göteborg den 12 november är kostnadsfritt. Antalet platser till loppet är begränsat till 300 och loppet är öppet för deltagare födda 2000 och tidigare. De löpare som deltar i testloppet och lämnar synpunkter efter loppet, bjuds in som hedersgäster till Mud Run Göteborg 2017.