Kvibergsloppet fortsätter att öka

Traditionen håller i sig för 5-årsjubilerande Kvibergsloppet och som under lördagen genomföres i utkanten av Göteborg. Och där det i år likt tigigare år var en ökning av antalet deltagare. Något som fick arrangörsklubben Sävedalens AIK: s mångåriga ledare Olof Palm mysa i solgasset.

- Vi har väl haft en femtonprocentig ökning av antalet deltagare tills i år, sade Palm, som blev ännu nöjdare när klubben tog hand om hela pallen på herrarnas fem kilometer.
Thomas Johansson avgjorde med en långspurt i herrarnas 5 kilometer.
- Jag satte väl in en spurt med sexhundra meter kvar, sade Thomas, som skakade av sig sina klubbkamrater Tobias Lundvall och Johan Lundahl.

Det bjöds på ett väldigt blåsigt väder i årets Kvibergslopp och det gjorde att löparna fick det jobbigt efter banan. Flera av löparna tycke dessutom att det kändes som att det var motvind hela vägen.
I de långa loppet över 10 kilometer och där man sprang två varv på femkilometersbanan blev det Hässelbyseger i damklassen. Camilla Andersson, falkenbergskan som tävlar för Hässelby, tog en mycket klar seger i sin klass.
- Det kändes väldigt bra även om vinden gjorde att de blev jobbigt, sade Camilla, som från att varit ensam i sin tidigare klubb nu får vara med och springa stafetter i Hässelby SK.
- Jag skall vara med i Holmenkollenstafetten och de ser jag fram mot. Men jag vet inte vilken sträcka jag skall springa ännu.

Även i herrarnas millopp blev det en seger med bred marginal för formstarke Patrik Gustavsson från Brittatorp:.
- Jag körde på redan från början och efter två kilometer så var jag själv. sade Patrik, SM-tvåa i fjol på maraton.
Och det är just maraton-SM den 14 juli i Stockholm som finns med i målsättning för smålänningen.
- Jag skall iväg på ett träningsläger i en vecka på Mallorca, sedan blir det terräng-SM och Göteborgs Varvet före Stockholm Marathon.
Tiden för Patrik i årets lopp var 30.17, vilket var en och en minut bättre än fjolårets segertid.
Kvibergsloppets arrangör Sävedalens AIK är kanske mest känd för att man arrangerar Sävedalsspelen i början av juni, en arenatävling som i år körs för 25:te gången, och där det alltid brukar bli bra sprinttider.
Men det är inte på sprint som klubben har gjort sig känd, även om det var där Annika Amundin började sin karriär, utan på medel/långdistans och då främst på ungdomssidan. Men under de senaste åren har de unga tagit steget upp i senioreliten med först Tobias Lundvall och nu också Thomas Johansson ? dagens två främsta på halvmilen.
- Ja, vi har många duktiga löpare i klubben. Men vi har också tiokamparen Christoffer Thomée och trestegshopparen Daniel Abrahamsson, sa Palm.
Hasse Sjögren

Resultat , Kvibergsloppet

Kvinnor 5 km

1.Sofia Bernestål Sävedalens AIK 18.30
2.Lena Hilmersson - 18.48
3.Lotta Olofsson Majornas IK 18.51
4.Lotta Lewis-Jonsson IS Göta 19.13
5.Erika Wallengren IF Kville 20.09

Kvinnor 10km
1.Camilla Andersson Hässelby SK 35.32
2.Paula Wass IF Kville 38.29
3.Emma Roth Brittatorps TK 39.06
4.Katharina Johansson IF Kville 39.39
5.Jenny Notfjäll Sävedalens AIK 40.29

Män 5 km
1.Thomas Johansson Sävedalens AIK 14.54
2.Tobias Lundvall Sävedalens AIK 14.59
3.Johan Lundahl Sävedalens AIK 15.01
4.Daniel Tidholm Sävedalens AIK 15.34
5.Johan Wettergren IF Kville 15.42

Män 10 km
1.Patrik Gustavsson Brittatorps TK 30.17
2.Stefan Lemurell Solvikingarna 32.45
3.Robet Ögren Skillingaryds FK 32.58
4.Joakim Engström Kongahälla AIK 33.07
5.Rickard Andersson Skillingaryds FK 33.13

Övriga resultat finner man på www.saik.nu/