Pirrigt springa första loppet

Grönsta gärde är platsen där många löpare tagit sina första tävlingslöpsteg. På lördagen samlade Lilla Lidingöloppet 3535 killar och tjejer mellan sju och 15 år.
- Nervösast var det att komma fram i starten, sade Rasmus Nyström från pappas axlar efter målgång och medalj.

- Ja, vi är helt nya på det här, skrattar pappa Per Nyström som i röran i trängseln vid starten försökte få med Rasmus i tjejernas lopp fem minuter innan starten för pojkar 7-8 år.
Rutinerade arrangörer slussade dock Rasmus rätt och efter uppvärmning med Friskis & Svettis gick startskottet för Lilla Lidingöloppets största klass. 414 killar sprang 1700 meter.
- Det var jättetrångt, men sedan gick det bra, säger Rasmus och visar stolt medaljen som alla killar och tjejer fick efter målgången.
Far och son Nyström från Kräklingbo på Gotland gör sitt första Lidingölopp. På söndagen är det Pers tur att känna på Lidingöloppsstigarna.
- Det blir lite backigare än vad vi har det hemmavid har jag förstått, säger Per.
På söndagen väntas ytterligare cirka 20 000 löpare i de många Lidingöloppsklasserna. På lördagen var det 3535 löpare i Lilla Lidingöloppet, 2200 i Lidingöstafetten och närmare hundra knattar i Lidingö knattelopp.

Mer om Lidingöloppet 2004