Lindblom snabbast i Jakobsberg Marathon

Det var halt och blåsigt när Janne Lindblom vann årets första svenska maratonlopp. Den rutinerade Hässelby-löparen var klart starkast i Jakobsberg Marathon. Janne noterade 2.38,07 - 4,13 sämre än vad han hade som segertid i fjol.

Det går dock inte att jämföra resultaten. I fjol var det fina förhållanden, nu hade de två senaste dagarnas blidväger gjort stora delar av banan ishall. Löparna besvärades dessutom av kylande blåst.
- Det sliter på kroppen att springa på ett så hårt underlag som is, kommenterade Janne Lindblom, som i fjol var landets tolfte snabbaste maratonlöpare.
- Dessutom blir man blöt och kall i det här vädret. På slutet har musklerna stelnat till.
- Jag öppnade försiktigt och försökte att flyt-springa, men jag kroknade
på den sista biten.
Janne Lindblom disponerade dock som vanligt krafterna väl. Efter en avvaktande inledning av loppet tog han täten vid 15 km. Janne noterade 1.19 på de första 21 kilometerna, och hade sedan samma tid på loppets andra halva.
Segermarginalen till tvåan Henrik Östling från Sköldinge blev 4,10.
- Arrangörerna gjorde ett fint arbete. Det var bra att få banan i så här gott skick i det här vädret, tyckte Janne Lindblom.
Den fjärde upplagan av Jakobsberg Marathon lockade 126 anmälda löpare. Ytterligare 63 löpare var anmälda i 6 kilometersklassen. I fjol var 161 löpare anmälda till maratonloppet.
- Minskningen beror på att vädret var betydligt sämre i år, förklarade tävlingsledaren Lars-Göran Berggren.
Arrangörsklubben Fredrikshofs IF hade i år fin hjälp av gatukontoret i Jakobsberg som plogade banan på fredagen och sedan sandade hela banan en timme innan loppet startade.