Mål och drömmar inför maran 2016

Den sköna bilden på Emanuel Lindgren från ASICS Stockholm marathon pryder omslaget i tidningen som distribueras i dagarna och som du även kan läsa här nedan.

Mål och drömmar är ett tema för ASICS Stockholm Marathon 2016. I en 16 sidig tidning berättar sju personer om sina tankar kring maratonloppet. Omslagspojken Emanuel Lindgren illustrerar temat, i en bild tagen vid Kungsträdgården med en mil kvar i loppet 2015:
– Minns att jag tänkte på vinterträningen, hur bra den har betalat sig – och att jag bara hade knappt en mil kvar att springa. I lurarna hade jag svensk pop. En skön känsla.

I den 16 sidiga tidningen möter vi
• Den unga debutanten Sofie Bengtsson.
• Rutinerade Marcus Hartmann berättar om hur han persade i loppet 2015.
• Bonnie Wold, från USA som fick en perfekt sightseeingtur.
• Bahira Shahim som tränar med TSM Running inför sitt första maratonlopp.
• Isabellah Andersson som berättar om sin "hemmamara".
• Thomas Alm som springer för de som inte kan.
• Funktionären Filippa Berg som sorterade klädpåsar på Östermalms idrottsplats 2015.

Ett maratonlopp är ett stort mål, något att drömma om. Men också ett minne för livet.
– Tanken med Mål och drömmar är att dela berättelser och bilder. Alla har sin egen speciella historia. Kanske känner man igen sig, förhoppningsvis blir man insprirerad i sin löpträning, eller blir peppad att våga sig på att springa maratonloppets 42195 meter, säger Kristina Rosenberg, som är informatör på ASICS Stockholm Marathon.

Omslagspojken Emanuel Lindgren har också sin egen berättelse:

– Jag har sprungit ASICS Stockholm Marathon fyra gånger. Första gången var 2012, den kallaste Stockholm Marathon någonsin. Men ändå. Vilken upplevelse. Jag hade jobbat i ett halvår för just den dagen – det var så många känslor, både under loppet och efteråt.

– Att ha ett mål med träningen betyder mycket. Det blir både lättare och roligare då. För 2016 är mitt konkreta mål att komma under 3.15. Jag har tagit hjälp av Anders Szalkais träningsprogram, så jag tror att jag fixar det. En av mina drömmar är att någon gång springa på under tre timmar.

– Jag brukar komma igång med min maraträning ett halvår innan loppet. Eftersom jag bor i Umeå så blir det mycket snöpuls, dubbar och varma kläder. Jag kör ändå den mesta träningen ute, det är skönare så, men viss intervallträning gör jag inne på löpband.

– Den träningen har jag nytta av när jag springer loppet. Inte bara fysiskt utan även mentalt. Under loppet 2015 tänkte på min tuffa träningsperiod. Vintern. Kylan. Och då kändes det plötsligt lättare. På bilden är jag vid Kungsträdgården, andra varvet. Minns att jag tänkte på vinterträningen, hur bra den har betalat sig – och att jag bara hade knappt en mil kvar att springa. I lurarna hade jag svensk pop. En skön känsla.


Här kan du läsa hela Mål och drömmar