Mörkret utmaning i nya Nattruset

2017 kommer Tjurruset att avgöras under två tävlingsdagar, men när mörkret lagt sig på lördagskvällen öppnas banan upp för 1500 löpare, redo att ge sig ut på en 5 kilometer lång runda genom svart natt, lera, träsk och djupaste skog. Nattruset är namnet på det nya loppet där eldfacklor visar vägen genom mörkret.
Anmälan öppnar lördagen 1 oktober.

I helgen arrangeras Tjurruset i Stockholm för 19 gången. Cirka 9 500 löpare kommer att samlas vid Flottsbros Friluftsområde i Huddinge för att besegra den brantaste banan i loppets historia. Kittlingen med Tjurruset ligger i den tuffa, leriga och naturliga miljön banan sträcker sig genom, och lagom till loppets 20-årsjubileum nästa år adderas ytterligare en komponent. Mörkret. Lördagen den 30 september 2017 är det dags för premiären av Nattruset.

– Tjurruset har vuxit till ett av våra mest populära lopp, och möjligheten att få utmana naturen i sin skitigaste form, är det som lockar. Nu vill vi ta upplevelsen ett steg längre. Genom att använda oss av de tuffaste delarna på Tjurruset-banan men lägga till nattens mörker, bjuds deltagarna på en löparutmaning de sent ska glömma, säger Daniel Almgren, vd för arrangören Stockholm Marathon Gruppen.

Anmälan till Nattruset öppnar lördagen den 1 oktober 2016. Första året tar loppet emot 1500 deltagare.

Läs mer om Nattruset.