Nu finns resultaten från GöteborgsVarvet

Vilken helg för GöteborgsVarvet. Aldrig har så många sprungit över mållinjen som i årets lopp och deltagarströmmen fortsatte på söndagen med 8000 ungdomar i Lilla GöteborgsVarvet.
Men anstormingen skapade också lite problem för arrangören Göteborgs Friidrottsföbund.

- Det var ett antal som överträffade våra vildaste förväntningar och planer, och det ställde tyvärr till en del problem för vissa löpare, vilket vi beklagar. Vi jobbar nu hårt för att lösa dessa problem i efterhand, förklarar tävlingsledaren Hans Hultman på GöteborgsVarvets hemsida.
En hemsida som det var mycket svårt att komma fram till på söndagen. Resulatsökningen kom igång framåt eftermiddagen.
Men alla fick inte sina chiptider. Ett antal sena löpare tvingades springa utan chip då chipen ett tag helt enkelt tog slut.
- Men vi hade reservchip som vi använde. Problemet var att de var paketerade för efteranmälningar och tillhörde andra nummerlappar. Men vi löste nog problemet för de flesta, säger Hultman till tidningen GP.
Totalt hade Göteborgsvarvet 26 000 chip tillgängliga och 25 400 löpare kom till start. Det fanns med andra ord 600 stycken över, men de var alltså vigda för efteranmälningar.
- Vi har lärt oss att vi ska lägga på extra i våra beställningar, säger Hultman som tillägger att det rekordstora startfältet även innebar att antalet medaljer inte räckte till:
- Vi vet vilka som blivit utan och de kommer vi att skicka medaljer till.

Alla resultat finns på hemsidan www.goteborgsvarvet.com