Nytt banrekord iLos Angeles Marathon

Kenyanen Simon Bor vann på söndagen Los Angeles Marathon som är årets första riktigt stora internationella maratonlopp. Bor noterade 2.09.25 och satte därmed nytt banrekord. Detta var hans tredje maratonlopp. Bor har tidigare noterat 2.08.46.

Banrekordet betyder troligen att banan i Los Angeles inte ändras till nästa år. Segrartiderna har ofta legat en bit över 2.10 och tävlingsledaren Bill Burke vill gärna se bättre resultat. Före loppet förklarade han att banan skulle ändras nästa år om inte årets vinnare nådde en tid under 2.10.
Simon Bor tog täten vid 31 km och vann sedan klart. Marginalen till tvåan James Bungei - också han från Kenya - var 1.18. Det var sex kenyanska löpare bland de tio främsta.
I damklassen segrade Irina Bogacheva från Kirgistan på 2.30.32. I fjol vann hon Belgrad Mararthon och Honolulu Marathon.
Drygt 20 000 löpare från 80 nationer genomförde Los Angeles Marathon som därmed är USA:s tredje största mara efter New York och Honolulu. Los Angeles Marathon arrangerades för första gången 1986.