Nytt lopp tar löparna genom Dramaten

Guidade löparturer i storstäder är något som har blivit alltmer populärt. Under våren har till exempel Stadsmuseum ii Stockholm ordnat olika rundor. På söndag är det premiär för nya STHLM Urban Trail. Ett lopp som blir Sveriges största sightseeing-tur med drygt 2000 deltagare som kommer att springa cirka 10 kilometer i centrala Stockholms på gator och trappor, genom byggnader och kända besöksmål.

– Kungliga Dramatiska Teatern är en av Stockholms vackraste byggnader, men ingen har sprungit genom Marmorsalen. Vi är stolta över att tillsammans med våra partners kunna erbjuda en upplevelse genom Stockholm där deltagarna får vara med om något unikt, säger Fredrik Sjöberg, evenemangschef på Marathongruppen som arrangerar STHLM Urban Trail.
Förutom Dramaten finns byggnader som på olika sätt representerar en stockholmares vardag. Livsmedelsbutiken Paradiset, träningsstället SATS Stureplan och shoppinggallerian Mood Stockholm är populära punkter att besöka. Även Skansen, Musikaliska och Hotel C Stockholm med sin isbar bidrar till en unik löparupplevelse. Målgång sker på Blasieholmskajen med vacker utsikt över Kungliga slottet.

För första gången i Sverige

Loppet är utan tidtagning för att uppmärksamma andra värden, som att våga stanna upp och njuta av utsikt, omgivning och gemenskapen.  STHLM Urban Trail är en del av internationella Urban Trail Series som arrangerats i städer i Europa. Tusentals deltagare har fått uppleva kända byggnader på ett sätt som annars inte är möjligt. I år är det premiär för loppet i Sverige.
Första start för loppet är kl 8 på söndagsmorgonen. Starten går i den vackra allén längs Djurgårdsvägen på Djurgården. Målgången sker på Blasieholmskajen. Direktanmälan kan göras på plats vid startområdet.