Oboj, vilken VårRuset-premiär!

– Oboj, vilket vackert väder utbrast konferenciern Blossom Tainton Lindquist spontant när VårRuset 2016 hade premiär på måndagskvällen i Malmö. 15-16 grader och en klarblå himmel för de nästan 5000 tjejerna som sprang varvet genom Pildammsparken. Löparserien VårRuset fortsätter nu upp genom landet. Totalt blir det 17 städer när Europas största löparserie går i mål i Östersund torsdagen 2 juni.

Picknicken har alltid varit viktig i VårRuset, men sedan några år finns det även möjlighet att ha tidtagning. Längst framme blev det också en riktig fajt om att vara först till målet vid Malmö stadion. Marie Sandström fick till slut lucka till fjolårsvinnaren. 

Över tre miljoner kvinnor har deltagit i VårRuset sedan starten1989. I år går VårRuset på 17 orter runt om i Sverige med start den 2 maj i Malmö. Under maj och början av juni beräknas runt 120 000 kvinnor springa, jogga eller gå VårRusets 5 kilometer.

– VårRuset är ett lopp som alla tjejer kan delta i, oavsett om du är vältränad eller nybörjare. VårRuset har verkligen kommit att spela en stor roll för kvinnors hälsa i Sverige. Det är många kvinnor som berättar hur VårRuset blivit startskottet mot ett sundare liv, det känner vi oss oerhört stolta över, säger Kristina Rosenberg, kommunikationsansvarig på VårRuset.

Många samlar kollegor eller vänner och gör VårRuset som en kul sak tillsammans. Alla lag med sex deltagare bjuds på en god och riklig picknick av VårRusets huvudsponsor Coop efter loppet.

– Det känns oerhört kul att köra igång igen. Och det är extra häftigt att tänka att årets deltagare i VårRuset faktiskt tar sig 14 varv runt jorden. Det är stort, säger Christer Clefberg, tävlingsledare för VårRuset sedan 1996.

Det går fortfarande att anmäla sig till VårRuset. Är webanmälan stängd så går det bra att anmäla sig på plats. Mer information hittar du på hemsidan.

VårRuset 2016:

Måndag 2 maj: Malmö

Tisdag 3 maj: Halmstad

Måndag 9 maj: Växjö

Tisdag 10 maj: Göteborg

Onsdag 11 maj: Vänersborg

Torsdag 12 maj: Jönköping

Måndag 16 maj: Gävle

Tisdag 17 maj: Västerås

Onsdag 18 maj: Örebro

Torsdag 19 maj: Karlstad

Måndag 23 maj: Stockholm dag 1

Tisdag 24 maj: Stockholm dag 2

Onsdag 25 maj: Uppsala

Torsdag 26 maj: Norrköping

Måndag 30 maj: Luleå

Tisdag 31 maj: Umeå

Onsdag 1 juni: Sundsvall

Torsdag 2 juni: Östersund