Premiär för Runners World i TV

Löpartidningen Runners World blir TV. Nej, det är inget aprilskämt ? på tisdag den 1 april klockan 20.00 är det premiär för Runner?s World TV i kabelkanalen Viasat Sport.

I ett halvtimmeslångt program blir det tips och goda råd om träning, kost och skador och en inblick i multisportens värld.
- Under våren kommer det att bli åtta halvtimmeslånga program med allt om löpning, berättar Hans Lodin på svenska Runners World.
Det är är svenska Runners Worlds redaktion tillsammans med produktionsbolaget Roc Media Group som står för innehållet.
- Jag fick idéen att göra ett program om sporten och livsstilen löpning efter det att jag tagit mig runt Stockholm Marathon 2002, berättar producenten Jojje Karlsson.
I det första programmet kommer vi att få träffa Robinson-Martin Melin mitt uppe i träningen inför New York City Marathon 2003. Vi träffar TV-kocken Jan Boris-Möller som berättar hur man kombinerar löpning och kost. Dessutom det stående inslaget "Löplabbet Tipsar" med experttips inom bland annat träning, kost och hälsa.
- Förhoppningen med Runners World TV är att vi ska inspirera människor till att börja springa. De ska få råd och tips och känna NU vill jag ut och springa, säger Jojje Karlsson.
Programmen kommer endast att kunna ses av tittare som har tillgång till ViaSat Sport. För dem som har kanalen finns flera tillfällen varje vecka att se programmen. Första avsnittet sänds enligt följande:
1 april 20:00,
2 april 14:30,
3 april00:00,
4 april19:30,
5 april16:00,