Sarah Lahti i intressant start

Sarah Lahti har de senaste veckorna tränat på hög höjd i Font Romeu i Frankrike tillsammans med sin holländska träningsgrupp.

Årets svenska löparkomet Sarah Lahti springer sitt sista landsvägslopp för säsongen i Berlin på söndag då hon ställer upp i Great 10 K Berlin. Sarah har två gånger under säsongen förbättrat det svenska rekordet på 10000 meter. På 10 km landsväg är det dock fortfarande oklart vilken tid det är som gäller som svenskt rekord.

Great 10 K Berlin är ett stort lopp på en flack bana med flera meriterade löpare. Efter Sarahs dubbla svenska rekord på 10 000 meter banlöpning tidigare i år, och hennes fina tolfte plats i OS ska det bli intressant att se vad Sarah kan göra i sitt första banlopp för säsongen på favoritdistansen 10 km.

Vid OS på 10000 meter satte Sarah svenskt rekord med tiden 31:28.43. På 10 km landsväg är Meraf Bahtas tid på 31.26 från ett lopp i Casablanca i mars ännu inte godkänt som svenskt rekord. Flera av tätlöparna sprang i det loppet fel och Svenska friidrottsförbundet utreder fortfarande och har ännu inte officiellt godkänt noteringen.
Därför är det Isabellah Anderssons 32.24 från 2009 som ännu gäller som svenskt rekord..

Sarah Lahti har de senaste veckorna tränat på hög höjd i Font Romeu i Frankrike tillsammans med sin holländska träningsgrupp.

Hemsida för Great 10 K Berlin