Se Stockholm i ny serie löparupplevelser

Het stadspuls, skön natur, vackra byggnader och mörka tunnlar i underjorden. Nya STHLM Challenge bjuder löparna på fyra spännande lopp. Se det som ett sätt att utforska Stockholm – för i den nya löparserien handlar inte om att tävla även om två av de fyra loppen har tidtagning.

En serie som ska kittla stockholmaren att ta sig an sin hemstads olika utmaningar, och ett perfekt sätt för den som inte bor i Stockholm att utforska staden.
Daniel Almgren

Serien inleds med skogsäventyret STHLM Trail Run den 6 maj, och fortsätter sedan med STHLM 10 den 15 juni och STHLM Urban Trail den 13 augusti, för att sedan avslutas 21 Okt med det spektakulära STHLM Above/Below som delvis avgörs i övergivna och svårtillgängliga tunnlar på Söder.

2016 lanserade Sveriges största arrangör av motionsevenemang, Marathongruppen, STHLM 10, ett millopp som avgjordes en het sommarkväll mitt i city. Nu växer evenemanget och blir en del av en helt ny serie med fyra lopp som på olika sätt lyfter fram Stockholms unika miljöer.

- Löpning idag handlar om så mycket mer än bara att ta sig från punkt a till punkt b, och de som ställer upp i lopp vill ha en upplevelse som går bortom den rena löpningen. Med STHLM Challenge erbjuder vi dels fyra olika evenemang som på olika sätt sätter standard för vad ett modernt motionsevenemang är, och dels en serie som ska kittla stockholmaren att ta sig an sin hemstads olika utmaningar, och ett perfekt sätt för den som inte bor i Stockholm att utforska staden. Vi är säkra på att STHLM Challenge på sikt blir ett lika naturligt inslag för den motionsintresserade upplevelsesökaren som ASICS Stockholm Marathon eller andra klassiska lopp, säger Daniel Almgren som är vd för arrangören Marathongruppen.

Det går att anmäla sig och springa var och en för sig, men det går också att direkt annmäla sig till alla fyra loppen direkt. För anmälningsavgiften på 995 kronor för alla fyra evenemangen får man allt som ingår i loppen, medalj och tröja  i vart och ett av loppen. Dessutom väntar en överraskning för de som tar alla fyra lopen. 

- Vi har hittat en perfekt blandning av evenemang som vi tror kommer tilltala allt från den prestationsintresserade elitmotionären som vill springa ett snabbt millopp, till sommarturisten som vill uppleva Stockholm och dess sevärdheter på ett annorlunda sätt. Speciellt spännande blir STHLM Urban Trail och STHLM Above/Below som båda är helt nya typer av koncept, säger Fredrik Sjöberg som är evenemangschef för Marathongruppen, och förklarar vidare:

- Under STHLM Urban Trail kommer deltagaren att springa in och igenom flera av Stockholms mest kända byggnader och andra pärlor i stan, och är något som vi är övertygade kommer locka turister också från utlandet. STHLM Above/Below tar deltagarna med på en resa i Söders undre värld av svårtillgängliga och övergivna tunnlar innan de tar sig upp till målet vid Fåfängan och den magnifika utsikt man får uppleva där. Med blicken ut över staden man besegratavslutas STHLM Challenge premiärår.

Anmälan till STHLM Challenge och de enskilda loppen öppnade fredagen 10 mars.

I anmälningsavgiften till alla evenemang i STHLM Challenge ingår en tröja. Varje lopp har en egen färg.

Läs mer om serien och loppen på hemsidorna: