Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Snabba svenskar i Frankfurt Marathon

Daniel Berggren, Strömstads LK, gjorde sitt livs lopp på söndagen i Frankfurt Marathon. Med tiden 2.23.20 sprang han i mål på 33:e plats, en tid som placerar honom som trea på den svenska årsbästalistan och som dessutom gör honom aktuell i ett eventuellt EM-lag till Berlin 2018.

Daniels lopp var nästan helt jämt. Halvorna avverkades på 1.11.36 och 1.11.44. Den jämna farten gjorde att Daniel hade en positiv utveckling och plockade placeringar under hela loppet. Det var dessutom personligt rekord med över 5 minuter för den 30-årige Strömstadslöparen.
Det var fler svenskar som sprang snabbt på den flacka banan i Frankfurt. Hässelbys Marcus Åberg låg länge före Berggren, tappade något och hade i mål 2.24.14.

Ytterligare fem svenskar sprang under 2.40 i loppet som vanns av etiopiern Shura Kitata Tola på tiden 2.05.50.