Springtime och Runner's World blir ett

Nils Lodin poserade på första numret av tidningen SpringTime 1982. Ur tidningsprojektet har verksamheten växt men nu är man tillbaka till ett och samma bolag.

Förlaget bakom tidskrifterna Runner’s World, Bicycling och Women’s Health går ihop med researrangören Springtime Travel och bildar tränings- och hälsokoncernen Springtime Group. För en del kanske veckans nyhet om sammanslagningen kom som en överraskning, men egentligen är man lite tillbaka med hur allt började. Grundaren Nils Lodins tanke om att kombinera intresse för löpning, resor och upplevelser.

Löparentusiasten Nils Lodin hoppade 1982 av en lång karriär som journalist på Aftonbladet och startade tidningen Springtime. Snart hade han också satt igång en reseverksamhet som 1990 fick ett eget bolag. Tidningen hade då hunnit att byta namn efter ett avtal med amerikanska Runner's World. 
Från att från början endast ha drivits som ett familjeföretag med ett fåtal medarbetare har verksamheten expanderat till att omfatta ett 30-tal medarbetare, tre tidningar och ett reseföretag som har drivits i olika bolag med olika ägarkonstellationer. Nu blir alltså bolagen ett igen, fortfarande med familjen Lodin som stark ägare även om Nils Lodin inte arbetar aktivit längre.

Tanken med sammanslagningen är att göra Springtime Group blir en ledande aktör inom träning och hälsa.
– Allt fler vill leva ett aktivt och hälsosamt liv. Springtime Group kommer via event, resor och upplevelser som Arena Run, Women’s Health Halvmarathon och New York Marathon att möta den efterfrågan, säger Patrik Yderberg, vd för Springtime Group.
Patrik Yderberg har tidigare varit vd i resebolaget SpringTime Travel men man har nu också rekryterat externt i styrelsen med bland andra styrelseproffset Hans von Uthmann som ordförande. 

– Content marketing kommer att vara ett växande och viktigt affärsben i ett samhälle där träning och hälsa är en självklar del av folks dagliga agenda, säger Patrik Yderberg.