STHLM Trail Run – en solskenshistoria

Lördagens STHLM Trail Run blev en riktigt solskenshistoria. Då tänker vi egentligen inte på deltagarrekord med närmare 4000 anmälda löpare – eller solen från en klarblå himmel. Vi tänker på premiärsegraren i herrklassen på den nya distansen 20 km – Tommi Lindeman som inte förstod att han vunnit förrän hans namn ropades upp för prisutdelning. Vilken härlig överraskning!

– I år tänkte jag att jag skulle utmana mig lite mer så det blev 20 km, och det gick ju förvånansvärt bra, säger Tommi som var lite förvänad över att han vunnit. 
Lätt att förlora sig i våren och glömma tider och resultatlistor den här sköna gröna lördagen på Norra Djurgården i Stockholm. En annan grej som gör att man kanske inte tävlar mot varandra är grejen med deltagartröjan. Alla har likadana. På samma lag liksom. I årets STHLM Trailrun var färgen grön som en nyutslagen björk.  
– Banan var fin precis som alltid. Jag säger som jag brukar göra, det här är årets härligaste lopp, fortsätter Tommi 
Näst på tur för Tommi är en helt annan utmaning, ASICS Stockholm Marathon den 2 juni – en helt annan typ av lopp än trailen i Lilljansskogen. I maran finns Västerbron. I Sthlm Trailrun Fiskartopets slalombacke med sina 34 höjdmeter.

Tommy Lindeman gör segertecknet – men först vid prisutdelningen.
Åsa Lundin hade kul från start till mål-

Åsa Lundin som förr två år sedan var med och slogs om SM-medaljer i ASICS Stockholm Marathon har sprungit mycket, men STHLM Trail Run var en ny bekantskap. 
– Det var så kul. Mitt första trallopp och det blir garanterat fler. Det var kul från start till mål. För mig som är asfaltlöpare i vanliga fall var nedförsbackarna klart svårast - de måste jag träna på, sade 48-åringens som var snabbast i damernas 5 kilometer.

STHLM Trail Run avgjordes första gången 2017. Fredrik Sundström från Järfälla gillade den omväxlande banan och intensiteten i traillöpningen. 
– Nästa år kommer jag absolut tillbaka men då tar jag kanske 20 km. Superfin bana som var lite lagom. Både lättköpta partier och stora utmaningar.
– Det är första gången jag springer STHLM Trail Run. Jag springer alla fyra loppen i STHLM Challenge i år, säger Fredrik.

Mer än hälften av alla deltagarei STHLM Trail Run har gjort som Fredrik, tecknat upp sig för de fyra loppen i STHLM Challenge, förutom STHLM Trail Run, även STHLM10, STHLM Urban Trail och nya STHLMX.