STHLM Urban Trail i löparnas hjärta

Shilan Inferadi har sprungit många lopp. Men inget som STHLM Urban Trail:
– I normala fall är man besatt av att ta tid men här var det en helt annan grej med upplevelsen att springa genom Skansen, Dramaten på gator och i trappor – och mitt inne i Stockholm.

Shilan Inferadi och Claudia Winroth kommer skuttande på Blaiseholmskajen.

Söndagens premiärupplaga av STHLM Trail Run gick rakt in i många löpare hjärta.
– Det låter kanske löjligt men det var en så speciell känsla att springa genom Stockholm på det här sättet och sista kilometern när vi sprang där på kajen kunde vi inte låta bli att börja sjunga på "Stockholm i mitt hjärta", säger Shilan Inferadi.

Shilan och kompisarna Claudia Winroth och Berivan Seyfi sprang tillsammans med drygt 2000 löpare banan som hade start på Djurgården och mål framför Nationalmuseum på Blaiseholmskajen.
– Vi har sprungit jättemånga lopp, Vårruset, Tjejmilen, Kistaloppet, men aldrig tillsammans på det här sättet säger Shilan.  Det brukar handla om att springa på en bra tid men nu gjorde vi det tillsammans.

Det var nog ingen som saknade tidtagning i STHLM Urban Trail. Nu fanns det tid att stanna till. Ta en bild. Kanske en selfie framför Dramatens stora scen. 
Till slut blev det en mil med stopp i livsmedelsbutiken Paradiset, träningsstället SATS Stureplan och shoppinggallerian Mood, konsertlokalen Musikaliska och Hotel C:s isbar. 

STHLM Urban trail är ett av årets nya lopp i nya serien STHLM Challenge som arrangeras av Marathongruppen.
– Jag tror inte att jag sett så många glada löpare i något av våra lopp, det här verkligen något annorlunda, säger marknadschefen David Fridell som direkt kan lova att det blir en fortsättning nästa år.

Däremot kommer det fjärde loppet i serien, STHLM Above Below att bl ett "Once in a lifetime"-event. Loppet ordnas lördagen 21 oktober när Marathongruppen fått unik tillgång och nycklarna till Södermals undre värld. STHLM Above/Below erbjuder precis som namnet kan antyda, en upplevelse såväl ovan som under jord. 
– Vi har redan 3500 anmälda och vi kommer att kunna ta emot många fler, säger David Fridell. 

En rekordsnabb rundtur på Dramaten ingick i premiärupplagan av STHLM Urban Trail.