Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Kort från jubileumsloppet

Evy Palm tillbaka, elitlöpare på ett år, Åkerberg medaljör igen och rekordmånga SMS skickades ut. Här är några korta noteringar från jubileumsloppet.

Fantastiska Evy Palm sprang sitt första marathon på flera år. Men vilken tid hon gjorde den 61-årige maratonpionjären. Eller vad sägs om 64:e plats och 3.24.57.

Måns Höiom, bror till förra årets bästa svenska manliga maratonlöpare Runar, har tränat löpning i ett år. Att anlagen finns är helt klart. Nu blev Måns 27:a på goda tiden 2.36.15.

Jennie Åkerberg vann SM för fem år sedan, men har efter den fullträffen inte fått till det riktigt. På lördagen visade hon att hon är att räkna med även i fortsättningen. Jennie tog silvermedaljen i SM och var fyra totalt på tiden 2.43.50.

Aldrig har så många fullföljt Stockholm Marathon. 12167 löpare sprang i mål på lördagen. Tacka bland andra Tore Svensson från Trelleborg för det. Tore var den sista att kämpa sig i mål på Stockholm stadion.

Stockholm Marathons SMS-service var ny i år. Tjänsten var uppskattad och totalt 5050 beställningar togs emot. Totalt skickades 25000 SMS ut till prenumeranterna.

Mer om Stockholm Marathon 2003