Det laddades med pasta i kvällssolen

Det var en helt underbar kväll när några tusen Stockholm Marathon-löpare laddade på pastapartyt vid Östermalms IP på fredagskvällen. 6000 portioner var förberedda och det var inte något fel på aptiten!

Stockholm Marathons traditionella pastaparty samlade en stor skara löpare som fyllde på med ett sista lass med kolhydrater inför loppet. Skön livemusik med bland annat Monica Zetterlunds "Sakta gå vi hem genom stan" bidrog till en avslappnad kväll.
Två av dem som njöt i solskenet var Heike Vogler, 33, och Jörg Seume, 35, från Frankfurt.
– Det här blir mitt andra maratonlopp. Det första var Mittel Rhen Marathon för två år sedan. Jag har tränat 4–5 gånger i veckan i två månader och målet är att ta sig runt på fyra timmar, säger Heike.
För pojkvännen Jörg är det däremot debut och hans förberedelser är inte lika bra.
– Jag hoppas bara kunna ta mig runt i värmen. Under fem timmar vill jag, säger han.
De ville semestra i Sverige men det blev inte av. Då satsade de på Stockholm Marathon istället och att det blev Stockholm var för att de läst om att det är ett så bra lopp och en så fin stad.

Lennart gör sitt fjärde lopp
Lennart Thorson, 39, från Sundbyberg norr om Stockholm passar på att få i sig lite extra pasta och berättar att han nu springer sitt fjärde Stockholm Marathon.
– Med tanke på värmen så har jag sänkt målsättningen till 3.40. Jag spelar basket och löptränar parallellt. Det har blivit tre löppass i veckan, som längst 25 km, säger han.

7500 korvar
Bland de fyra utskänkningstälten på Östermalms IP står Carina Stålne-Östman som är ansvarig för pastapartyt.
– Vi serverar Barilla-pasta som i år är durumbete. Till det finns det en vegetarisk sås med tomat och basilika och en bolognessås. Parmensanost, knäckebröd och vatten ingår också, berättar hon.
De fyra tälten har två utskänkningslinjer var och totalt jobbar 50 funktionärer.
– Vi håller på mellan 17 och 20 och ska sedan förbereda de 7500 korvar som vi delar ut imorgon efter loppet. Till dem serveras öl, berättar Carina som jobbat med pastapartyt i tio år.

Mer om Stockholm Marathon 2007