Strid ström till nummerlappsutdelningen

Klockan tio på fredagen öppnades dörrarna till Stockholm Marathons nummerlappsutdelning i Danicahallen vid Östermalms IP. 2005 års bästa svenska i Stockholm Marathon, Malin Ewerlöf-Krepp, hämtade sin nummerlapp vid 15-tiden och berättade sedan om sina förberedelser i Runner's Corner i den intilliggande löparmässan.

Det är inte bara slutsålt med nummerlappar till Stockholm Marathon. Samtliga 35 monterplatser i löparmässan är också slutsålda och det var till och med någon som höll till utanför mässan. Det säljs bland annat skor och sportartiklar och utändska maratonarrangörer är på plats.
– Vi har ett tiotal maratonarrangörer som är här för att marknadsföra sina lopp. Bland annat från Paris, Venedig, Aten, Ferrara, Helsingfors och Berlin, säger Bengt Jansson i tävlingsledningen.
Ungefär hälften av de drygt 17.000 löparna hämtar sina nummerlappar på fredagen och resten på tävlingsdagen.
– Det var ganska mycket folk när vi öppnade klockan tio på förmiddagen. Många reser till Stockholm på fredagen och hämtar sin nummerlapp i samband med pastapartyt här intill under kvällen, säger Bengt.

Malin redo för sin andra start i Stockholm
Malin Ewerlöf-Krepp kom till nummerlappsutdelningen med fem månader gamla dottern Johanna i barnvagn. Hon kom direkt från den årliga presslunchen där hon bland annat träffat Anna Rahm.
– Henne kommer jag inte att rå på imorgon. Jag ska göra mitt eget lopp och kommer att gå ut lugnt, säger Malin.
Förberedelserna har gått efter förhållandena bra. Sedan Johanna föddes den 1 januari har Malin tränat i fyra månader.
– Jag har kört långpassen på helgerna och övriga pass när barnen är på dagis, säger Malin som har tre döttrar – 4 år, 2,5 år respektive 5 månader.
– Löpningen ger mig lite tid för mig själv!
Apropå vädret så är hon optimistisk.
– Jag gillar värme! Det gäller bara att dricka ordentligt, avslutar Malin och försvinner iväg för att hämta de två äldsta döttrarna på dagis.
Nummerlappsutdelningen i Danicahallen vid Östermalms IP är öppen till kl 20.00 på fredagen och 9–12.30 på lördagen.

Mer om Stockholm Marathon 2007