Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Strax avgör PerssonTvå Sjöar Runt

600 meter från mål löpte Erik Sjöqvist (till höger på bilden ovan) och Mattias Persson sida vid sida, men i stigningen upp mot målet på Sundbybergs Idrottsplats var Mattias starkast. Den 23-årige Spårvägen-löparen vann därmed Två Sjöar Runt som är säsongens första större svenska långlopp.

Erik Sjöqvist från Enhörna debuterade som friidrottare i höstas då han helt oväntat vann ett par tävlingar. Nu öppnade han Två Sjöar Runt i samma stil och ledde klart efter 5 km. På andra varvet kom sedan Mattias ikapp.
Mattias Persson inledde våren starkt även i fjol, men hade sedan oturen att bli sjuk och fick därför aldrig chansen att visa sin klass i terräng-SM.
I vår har Mattias planerat in två viktiga lopp; Haags halvmaraton nästa helg och sedan terräng-SM i Värnamo den 25 april.
Mattias Persson noterade 35.10 på den 11,2 km långa banan. Han var därmed 17 sekunder under finländaren Janne Holméns segrartid från i fjol.

I damklassen var Anna Lindh från Tureberg starkast. Hon sprang ifrån konkurrenterna under slutet av loppet och var till sist 14 sekunder före
Ebba Stenbäck från UK Sprint i Söderköping.
- Jag bestämde mig för att ställa upp i morse när jag såg att vädret var
bra, berättade 24-åriga Anna Lindh.
- Jag gjorde mitt eget lopp. De andra bara försvann på slutet.
Sedan ett år tillbaka tränar hon cirka tio mil i veckan. Den ökade träningsvolymen gav resultat redan 1998 då Anna Lindh noterade 2.50.15 på maraton och därmed var Sverige-fyra på distansen. Nu hoppas hon på en framskjuten placering i Stockholm Marathon den 12 juni:
- Det är mitt viktigaste lopp under våren och försommaren.
Anna Lindh noterade 20.29 på den 5,7 km långa dambanan. I fjol segrade Jessica Carlberg från Oskarshamn på 20.07.
Det var goda tävlingsförhållanden med några plusgrader och barmark längs hela banan när den 35:e upplagan av Två Sjöar Runt avjordes. Något dussin riktiga entusiaster passade på att hälsa den annalkande våren genom att springa i kortbyxor, men majoriteten av deltagarna föredrog långa tajts. Cirka tusen personer var anmälda till denna traditionella säsongsupptakt för löparna i Stockholmstrakten.