Svenska stjärnor klara för maran

Isabellah Andersson, Hässelby SK, och Mustafa Mohamed, Hälle IF, är klara för start i 2016 års ASICS Stockholm Marathon.

Isabellah Andersson och Mustafa Mohamed är klara för årets ASICS Stockholm Marathon. De två svenska stjärnorna springer för seger lördagen 4 juni. Isabellah Andersson jagar sin åttonde titel, Mustafa Mohamed sin första.
– Att vinna maran i Stockholm har alltid funnits på min "att göra lista", säger Mustafa Mohamed.

Isabellah Andersson och Mustafa Mohamed, två av Sveriges absolut bästa löpare genom tiderna, är nu klara för ASICS Stockholm Marathon, som går av stapeln lördagen den 4 juni.

Isabellah har vunnit ASICS Stockholm Marathon sju gånger, vilket är samtliga gånger hon startat i tävlingen. Ingen annan har fler än tre segrar i loppet. I år har Isabellah alltså chansen att ta sin åttonde seger.

Mustafa "Musse" Mohamed sprang loppet 2013 och gör i år sin andra start i ASICS Stockholm Marathon. Han har svenskt rekord, och OS- och VM-meriter, på 3000 m hinder. Efter bankarriären riktade han in sig mot maratonsträckan. Hittills har han sprungit två lopp på 2.12 och en VM-start. Målet som nu ligger närmast i sikte är att vinna ASICS Stockholm Marathon.

– Att vinna maran i Stockholm har alltid funnits på min "att göra lista". Och just nu passade loppet bra in i min plan att ha som nästa stora mål, berättar Mustafa Mohamed.

Senast en svensk vann ASICS Stockholm Marathon på herrsidan var 2001 när Anders Szalkai tog hem segern.

– Det är jättekul att Musse väljer att springa ASICS Stockholm Marathon - för loppet specifikt, men även för svensk maratonlöpning i allmänhet. Det är femton år sedan jag vann så det är på tiden med en ny svensk seger. Jag lämnar med glädje över titeln, säger Anders Szalkai som i år ansvarar för elitfältet i ASICS Stockholm Marathon.