Szalkais bok om löpning ute nu!

På tisdagen släpps Anders Szalkais bok om löpning. I ”Maraton och andra långlopp” får läsaren ta del av den populäre coachens träningsfilosofi.
– Jag hoppas att alla som tränar löpning kan få inspiration, säger träningsexperten.

Jag har inte haft som mål att vara kontroversiell men jag är nog tydligare om vad jag tycker är viktigt i boken än vad jag är i andra sammanhang.

Med sin långa karriär och stora erfarenhet som tränare har Anders Szalkai en unik kunskap om löpträning. Utbildad på GIH, elitaktiv i många år med deltagande i EM, VM och OS samt seger i Stockholm Marathon finns en mix av evidensbaserad kunskap och egna erfarenheter.
– Löpning är både svårt och enkelt säger Anders Szalkai. Att göra avvägningarna om vad som ska vara med i boken har varit en process. Man kan nog se den som en ganska faktaspäckad bok om det som jag tycker är viktigt inom löpträning.
– Det är inget fokus på min egna karriär, men den finns med för att visa varifrån mina idéer och tankar har kommit ifrån.

”Maraton och andra långlopp - träna med Anders Szalkai” är utgiven av Fitnessförlaget som är en del av Bonniers förlagsverksamhet. Boken är i stort format (195x240 mm) med inspirerande bilder av fotografen Jenny Grimsgård.
– Vi började med att testskriva med andra författare, men det funkade inte riktigt. Till slut blev det så att jag själv skrev texten.
– Det känns jättekul att ha fått göra det själv och på vägen har jag lärt mig mycket.

Tillsammans med förlaget anpassades texten för att också få plats på de 160 sidorna.
Resultatet är en komprimerad och klar bild av vad som Anders Szallkai tycker är viktigt inom löpträning.
– Jag har inte haft som mål att vara kontroversiell men jag är nog tydligare om vad jag tycker är viktigt i boken än vad jag är i andra sammanhang.

Alla som någon följer eller har följt Anders träningsprogram får både bakgrund och fördjupning.
–  Det är många som genom mina träningsprogram fått ta ta del av min träningsfilosofi. Boken är ett komplement till det och ger en fördjupning. Jag hoppas att boken kan hjälpa till att ge kunskap och inspiration.

Hur känns det nu att gå i mål, att skriva en bok är väl ett riktigt maratonprojekt?
– Det är lite nervöst. Mycket läskigare än att ställa sig på startlinjen i ett maratonlopp som man mestadels springer för sig själv.
– Jag är tacksam att jag fått möjlighet att göra en bok och hoppas hoppas att den kan hjälpa löpare.
Läs mer om bokens innehåll och beställ på http://marathon.shopitoo.com