Tak ska hindra varvskris

Medan Broloppet tappat deltagare funderar Göteborgsvarvet på att begränsa antalet startande. Årets 32.976 anmälda och 24.780 startande var i mesta laget. Nästa års jubileumslopp kan få ett anmälningsstopp vid 30.000.

- Vi vill ju att så många som möjligt ska få chansen att springa GöteborgsVarvet. Men ska vi kunna hålla servicen till löparna har tanken väckts i vår organisation att vi kanske får sätta ett övre tak för anmälningarna, säger Hans Hultman, Göteborgsvarvets tävlingschef till Göteborgsposten.
Varvet, som föddes i kölvattnet på Stockholm Marathon, ska arrangeras för 25:e gången nästa år och det kan alltså skapa angenäma problem.
Redan i år överraskades arrangörerna av att hela 32.976 deltagare anmälde sig. När 24.000 löpare tagit sig i mål tog medaljerna slut. De sista 600 får medaljer med posten den närmaste veckan.
Arrangörerna planerar att öka gapet mellan startgrupperna för att få mindre trängsel över Älvsborgsbron och på Hisingens kajer. Ett anmälningsstopp vid 30.000 skulle innebära att rekordet från 1995 lever vidare. Då anmälde sig 35.300 till Göteborgsvarvet.