Vårruset ökar och blir grönare

Mycket är på gång i Vårruset. Finslipning av bansträckor på många ställen, stor insamling till Barncancerfonden och en helt vegetarisk picknick-kasse efter loppet. Löparserien som startades redan 1994 har dessutom tre nya lopp 2017: Helsingborg, Kalmar och Falun. Totalt är det nu 20 olika tillfällen under maj och juni att delta i Vårruset.

Vårruset, världens största motionsserie för tjejer, tar just nu emot anmälningar i en rasande fart. Inför turnén Vårruset 2017, som har premiär i Malmö den 2 maj och avslutas i Östersund den 13 juni har redan 50 258 anmälningar kommit in. Det är nästan tre gånger så många som motsvarande tid förra året.
– Det är fantastiskt kul att se, och ett tydligt tecken på att Vårruset är uppskattat och att tjejer runt om i landet gillar konceptet ”Att gå eller springa 5 kilometer tillsammans med tusentals andra tjejer”, säger Christer Clefberg, projektledare för Vårruset sedan 1996.

Årets Vårruset bjuder på flera spännande nyheter. Ett nytt och fräscht utseende, tre nya orter, ett fint samarbete med Barncancerfonden och en helt vegetarisk picknick från Coop. Samtidigt är Vårruset, precis som tidigare, ett härligt och prestigelöst lopp som lockar både unga som gamla, vältränade som nybörjare.

Samarbete med Barncancerfonden

Nytt för i år är ett samarbete med Barncancerfonden. För varje anmäld deltagare till 2017 års lopp går 15 kronor direkt till Barncancerfonden. Dessutom kan deltagarna välja att skänka ytterligare en summa till Barncancerfonden – något många valt att göra. Den 28 mars hade hela 857 115 kronor kommit in till det viktiga arbetet att utrota barncancer.
– Det är fantastiskt att så många redan har anmält sig till årets Vårruset! Det stärker vår uppfattning att det finns en oerhörd kraft i aktiviteter som gör gott för både kropp och själ. Vi vill säga tack till varje deltagare som med sin anmälan ser till att Barncancerfonden får ett livsviktigt bidrag", säger Elinor Westerberg, Barncancerfonden.

Blossom Tainton, som även är expert på hälsa och träning, kommer för femte året i rad att vara konferencier.
– Det är alltid lika kul. Det är många deltagare som man återser varje år och som kommer fram och snackar.
Blossom Tainton vill även slå ett slag för kampen mot den psykiska ohälsan.
– Psykisk ohälsa blir allt vanligare och ett bra recept för att komma tillrätta med de här problemen är motion.
Vilka är då Blossoms bästa träningsråd till den som vill stå på Vårrusets startlinje?
– Man ska träna sunt och smart utifrån sina egna förutsättningar. Börjar man från scratch är det perfekt att varva joggning med att gå. Sedan kan man öka efterhand.

Vegetarisk picknick – ett steg mot en bättre miljö

Alla deltagare som anmäler sig i lag om sex personer bjuds på en god picknick från Coop, Vårrusets huvudsponsor.Coop har under en längre tid jobbat för en lite grönare värld samtidigt väljer fler och fler att äta grönt. Det är två anledningar som gör att Coop i år tagit steget fullt ut och komponerat en helt vegetarisk picknickkasse för Vårrusets deltagare.
– Det känns helt rätt i tiden och jag tror att de allra flesta uppskattar att Vårruset och Coop slår ett slag för både miljön och hälsan, säger Christer Clefberg.
Det går att anmäla sig nästan ända fram till evenemanget på respektive ort.