Showen gör Midnattsloppet stort

Pyroteknik och samba, fest och en mils löpning. Midnattsloppet i Stockholm slog på lördagen alla rekord när loppet avgjordes i en härligt skön sommarkväll på Söder i Stockholm.

Sponsorn Nike hade i år försett de närmare 30000 startande löparna med neongröna t-shirtar. Snabbast var dock två löpare i klubblinne. Olle Walleräng, Spårvägen, var nära att på den lite knixiga och kuperade banan gå under 30 minuter. Nu blev segertiden 30.07, 24 sekunder före Hässelbys Adil Bouafif.
Snabbaste dam var FK Studenternas Frida Lundén som vann för andra året i rad, 25 sekunder före Rånäs 4 Hs Inga Kazlauskaite.

Midnattsloppet har vuxit och är nu Stockholms största lopp. Festen på Södermalm är något som lockar både nya och gamla löpare.
– Det var riktigt skoj och härlig stämning, säger Per Lindberg från Visby som åkt upp till Stockholm för att springa de tio kilometerna.

Sandra Parling var glad och stolt efter målgången:
– Jag har inte sprungit en mil på typ tio år och aldrig varit med i något lopp, men jag missade måltiden 60 minuter med en minut, det var den där backen vid Sofia kyrka, det var svårt att ta igen tiden man förlorade där.

Stigningen på 40 meter upp till Sofia kyrka är både fruktad men också banan kanske häftigaste parti, Samaorkester vid backens början, Nikes ljusshow på vägen upp, och avslutning med marshaller och körsång uppe vid kyrkan.