Utrustning

Just nu på utrustning

Vilken skostorlek har jag? Med flera olika måttsystem är det inte alltid en lätt fråga att svara på. Här ovan har du en ungefärlig omvandlingstabell för de vanligaste storlekarna. Men tro inte att det här med storlekar är ett exakt och helt standardiserat system.

Hur vet man om man behöver inläggssulor i löparskorna? En fotanalys av en utbildad specialist som kan löpning ger svaret. Tassos Karamouzis visar hur det går till i videon ovan och hur man snabbt och enkelt får anpassade sulor.

Ska du ut och springa i solen och vill skydda dig mot värmen? Tänk då på att färgen på t-shirten,linnet liksom valet av material har betydelse.
Vitt ska det vara om du vill skydda dig mot värmen, däremot skyddar svarta kläder bättre mot den skadliga uv-strålningen.

Vad ska man tänka på när funderar på att köpa ett löpband? Helt lätt val är det inte. Det finns många modeller att välja bland. Det handlar även om hur bandet ska användas. Vi har sammanställt en lista med punkter att kolla av innan du du slår till.

Är du inte nöjd med hur skorna känns på foten? Kanske är det för tajt vid tårna, stramt över vristen eller dåligt hälgrepp.
Innan du byter skor, så testa att snöra om skorna. Löplabbets utrustningsexpert Jörgen Lindh visar i videon ovan tre sätt att anpassa löparskon med annorlunda snörningar.