GOD JUL & 2236 marathon

Min träning har rullat på bra under hösten och den dåliga häl/hälsena jag dragits med sen början av sommaren har sakta blivit bättre och samtidigt tycker jag min fart och förmåga blivit lite bättre hela tiden. Men…alltid det där men…..på ett av mina morgonpass på Bosön small det till lite. Vi körde ett kul pass med fart och bestaningsvariation.


2 km tröskel följt av - 3 x (1000m+400m) stod på schemat. Rak vila på 1 minut och där den kortare intervallen skulle ha högre fart. Jag hade svag ”känning” i den friska hälsenan, men tänkte inte så mycket på det. Lite känningar är jag van att ha…det har jag nästan haft hela mitt löparliv….men så på sista 400 skulle jag dra upp farten lite då jag vilat och bara kört 800 meter på sista 1 km avsnittet; och för att paca dom andra med bra fart kom jag upp lite högre i steget och efter 150 meter hände det; något gick lite sönder och det var bara att kliva av direkt. Så vad lär man sig, jo lyssna mer på kroppen…


Så här reagerade högra hälsenan. Den försvann och ville inte vara med längre :)

I efterhand kan jag härleda grundorsaken (kanske) till att jag kvällen innan på en vanlig distansrunda fick ett kraftigt ”tomsteg” när jag trampade ner i mörkret i en liten håla som jag inte var beredd på. Noterade då att det drog till lite, men inga större tankar runt det; utan det var först på sista intervallen dagen efter som det blev allvar.
Hur som det är inte hela världen och det läker bra. Har börjat jogga igen även om det inte blir 100 % löpning, då jag medvetet och omedvetet undviker komma upp alls på foten. Inte så långa rundor då jag vet att för mycket skyddande löpning kan ge upphov till något annat skavank. Men jag jobbar på med vadstyrka, och korta löpningar där vad/hälsena tillåts jobba mer och mer som den ska, men får nog räkna med 3-4 veckor utan någon tuffare löpning.

Men nu ska jag inte beklaga mig längre, utan till något lite mer kul och riktigt imponerande.
Höll i en kort föreläsning för TSM Running i mitten av december, drog lite kort om min Stockholm Marathon historia och vävde in kommande TSM träning och min träningsfilosofi. Filosofin utgår från att alla oavsett nivå kan ta del av de flesta träningsformer och pass som finns inom löpningen bara man anpassar nivån rätt. Så jag gav de råd jag kunde; men hänvisade också vidare till hela TSM coachgänget. Jag hade räknat ihop hur många maratonlopp alla ledarna fullföljt sammanlagt.


Det BLEV 2236 MARATHONLOPP, och då är inte ultralopp och ironman-maror inräknat….Så det finns grym rutin i gänget på drygt 90 ledare;  allt från att springa under 2,5 timmar till att besegra sträckan på runt 6 timmar. Utmaningen är den samma och känslan av att besegra maratonsträckan är lika stor oavsett tid!

Med det får jag avrunda med att önska god jul till alla som läser här, givetvis med en morgonjogg som givetvis ska köras även om hälsenan får jobba mycket lugnt!