Härlig energi i Sätrahallen

Det blev ett bra långpass i söndags (24/1) där jag hade förmånen att springa med 5 timmars-gruppen. 15 km på bitvis småjobbigt moddigt underlag, men också vissa stråk på fint packad upplysande snö.
Allt från 15-25 km fixade grupperna och inne på Stadion höll Annie Fasth ett bra styrkepass för rehabgruppen.

Ikväll var det dock en kväll jag sett fram mot ganska länge nu, nämligen inomhusträningspremiären för säsongen med träningsgruppen.
Prick klockan 20.30 intog drygt 200 TSM:are Sätrahallen, och våra ledare guidade runt och peppade våra grupper i 90 minuter där det både hanns med ett gediget pass;
Uppvärmning, löpskolning, intervaller på 150-200 meter, trapphopp, häckgång och frekvenslöpning i motslut. Dessutom blev det en kort block med styrka med kroppen som belastning och en avrundning med välbehövlig rörlighet/stretch.

Jag hade äran att hålla i visselpipan och såg till att grupperna inte tog för lång intervallvila, jag är en stenhård tränare där :) och det var nog tur att jag försökte hålla vilan kort, för trots kort vila gick det riktigt, riktigt fort.
Sett till mina uppgjorda riktfarter, var det ingen grupp som höll sig till dom utan det gick klart fortare...
Det är verkligen en fantastiskt pass att få vara med och leda, och det tar en liten stund efter passet och varva ner även för coachen trots att jag inte sprang mer en lite fram och tillbaks på innerplan. All energi från löparna gör att även jag får ett pass!
Enda lilla tråkigheten var att en trogen TSM:are var lite för trevligt pratsam på uppvärmningen och kolliderade olyckligt med en avspärrningsstolpe med ett tråkigt köttsår på benet som resultat. Men deltagaren är stark och kommer igen!!

6 pass till inomhus i Sätra har vi att se fram mot och dessutom är det sedan förra veckan klart att det i år blir en repris på det unika inomhuspass vi körde i Globen ifjol. 16/2 intar vi banorna där.

Nu sova lite och sen är det snart morgonpass :)
Ha en fin träningsweekend alla!

//Szalkai

5 timmars gruppen tuffar på på senaste långpasset. 15 km på en liten slingrande bana. I bakgrunden syns 4.30 gruppen jagande...
Rehabgruppen har nu pass varje söndag. Förhoppningsvis ska gruppen inte växa, för vi vill helst ha springande TSM:are. Men kan man inte springa är det ett bra alternativ att hålla kontakten med gruppen och få ett bra söndagspass. På bilden mjukar TSM-ledare Annie Fasth upp gruppen inför styrkan som följde.
16 februari kör vi ett pass i repris. TSM intar löparbanorna i Globen. Vi springer in banorna åt eliten som kvällen efter kör Globen Galan.