Plötsligt bara 5 långpass kvar

Det blev ett långt, alldeles för långt uppehåll på TSM-bloggen, men det är för att tiden springer på så snabbt, coachen har blivit gammal….

- Konstaterar att vi nu i TSM schemat för höst/vinter/vår säsongen helt plötsligt ”bara” har 5 långpass kvar innan ASICS Stockholm Marathon som är examen för många av TSM-löparna. Några löpare i träningsgruppen har sin examen redan nu på lördag då Women´s Health Halvmaraton avgörs; även om vi fortsätter halvmaratongrupperna även efter detta lopp med lite kortare långpass säsongen ut.

Jag tycker att perioden vi går in i nu är kul och utmanande, för det är nu den långa uppbyggande transportsträckan är klar och det är nu de som siktar in sig mot maran den 4 juni mer gripbart kan känna att det närmar sig.
Man kan börja räkna ner, eller räkna upp beroende på hur man ser det.
- Vi har 3 riktigt långa utmanande långpass kvar samtidigt som vi på våra kvalitativa pass på torsdagarna ska höja farten ett litet snäpp. Det man ska ha med sig att den grund vi lagt under hela träningsperioden hittills byggt upp ”allt vi behöver” och det som kommer nu kan ta det vidare ett snäpp till, men man måste vara lyhörd och nu hellre ta bort några kilometer om kroppen inte är mottaglig för de längsta distanserna och för de snabbare farterna. Våga ta bort pass, eller korta ner om det behövs och jobba med ledordet att kontinuitet är viktigare än enskilda tuffa pass och ta med sig att vi är bra.

Att vi är bra ska alla löpare som springer WHHM på lördag också ta med sig, för mentalt positiv inställning gör att vi presterar bättre. TSM-bloggen önskar alla som springer loppet på lördag stort lycka till och för alla som har sina mål lite längre fram kör vi vidare och jobbar upp formen än mer!

//Szalkai

Snabbdistans, där alla löpare slog alla angivna riktfarter. Det går snabbt på TSM träningen!
Bra uppslutning på provlöpningen av WHHM-banan. Nu är loppet nära och vi önskar alla som ska springa stort lycka till. Ha en kul dag!