Presskonferens i boxningsstil

Dagen, före dagen, före dagen inleddes med en morgonjogg på strandpromenaden. För att spara elitlöparnas (dit jag INTE räknar mig själv) ben i "Nedbank Teamet" blev det bil en kilometer ner till stranden. Lugna 7 km med en och annan världsmästare, världsrekordhållare på ultradistanser och tidigare vinnare av Comrades. Eftersom jag inte hör till eliten sprang jag och "svenska teamcoachen" Peter Fredricson de 127 höjdmeterarna upp tillbaks till hotellet...kändes bra att få svettas lite.

En liten del av Nedbank teamet, fler anslöt senare på dagen. En svensk i teamet som saknas på bild men som är på plats och som aspirerar på topp 10 platser är Frida Södermark. Hon föredrog dock att sova denna morgon :)

Sen var det frukost där jag hamnade med bland annat senaste damvinnaren på Comrades "downhill" Eleanor Greenwood.

Fick lite kloka råd kring banan, och i övrigt kan jag konstatera att alla åt en helt vanlig och bra hotellfrukost. Så inga större skillnad på "ultralöpare" kontra vanliga löpare :) gällande frukost två dagar innan loppet.

Efter frukost blev det transport till Comrades-mässan. Riktigt stor mässa och det var kul att hänga med dom stora löparna, och på en liten del av mässan hade dom även inspirerande historik.

Jonas i dubbel uppsättning. I 2013 års lopp tog han en grymt imponerande och meriterande 2:a plats. Förkylningen börjar dessutom släppa, så nu tror jag Buud är på gång!

Sen var det även lite utfrågningar av eliten och fotosession med hela Nedbank Teamet.  Jag höll rätt låg profil...

Fint kittat Nedbank Team i grönt fick svara på frågor i sponsorns "stand" på Comrades Mässan

Vi hann inte gå runt så mycket på själva mässan, men kan konstatera att det var en av de större loppmässor jag varit på. Passade på att inhandla några gel med salt och energi i, på inrådan från dom rutinerade....

Sen bar det av till lunch följt av den stora presskonferensen. Man kan lugnt säga att den hade lite annat upplägg än den kommande presskonferens jag själv ansvarar för nästa vecka inför ASICS Stockholm Marathon.
- Här var alla elitteamen på plats med allt från 3-4 löpare upp till Nedbank som hade säkert runt 15 killar och 10 tjejer. Varje team-manager presenterade "lagen/löparna" (i vissa fall inte alla då det kunde vara lite svårt med namn). Jag blev presenterad som OS löpare från 1996, en bara 20 år gammal merit :)
- Varje team var uppe på secenen och efter presentationen fick pressen ställa lite frågor till vem av dom på scenen dom tyckte var intressantast. I Nedbank teamet höll Ludwick Mamabolo hov och intygade hur han skulle vinna och ingen annan skulle ha en chans. Sen var det nån från något annat team som sa samma sak. Hittade svaga punkter hos medtävlarna och allmänt hur tufft dom tränat. Ett team hade kört 8 veckor "i bergen" tillsammans med 200-300 km per vecka i löpdos...
Så det var kul att höra dom olika uttaladena, men efter ett antal team och 2 timmar började det bli lite ointressant också. Men vissa delar kan man ta med hem till presskonferensen, men jag har svårt se Musse eller Isabellah säga att dom ska krossa alla andra och ingen kommer ha en chans.....

Och nu är det kväll...känner nästan för en jogg, men alla säger att man ska spara sig. Kanske ska jag följa Mamabolos upplägg med 2 km på 8 minuter som sista formslipning imorgon eftermiddag :)

En inspirerande och intressant dag, där det nu återstår ännu lite kolhydrater "in" innan det är dags att sova. Lite mejl och jobb också förståss :)

Hörs imorgon, då ska jag ha taktiken klar

//Szalkai