Älskar träningsvärken

Idag precis som i går startade jag dagen med lite uppmjukande yogarörelser och yogastretch. Det är så skönt att dra lite i stumma muskler och vrida, vända och böja ryggen så att det knakar.

Jag gillar egetligen alltid att vakna på det sättet - och med en kaffe nära till hands. Men de senaste dagarna har det känts nödvändigt. Varför? Jag har fått en sådan grym träningsvärk efter mitt senaste styrketräningspass på gymet. Jag skrev ju senast att jag skulle testa Lofsans app Mized. Jag körde ett av passen som innehåll väldigt mycket benövingar - knäböj  med skivstång bland annat - men även rygg och axlar fick sitt.

Det var ett kul pass - jag började med 10 minuters rodd som uppvärmning. Roddmaskinen är perfekt för stela trötta kontorsryggar - extra bra som lunchträning eftersom det får igång rygg/armar som annars är så statiska på jobbet - så känns det lättare med eftermiddagen framför datorn.  Det ingick några rörlighetsövningar också - som var riktigt sköna innan det tuffa! drog igång.

Träningsprogram vs PT
Det finns styrkeövningar inlagt i mitt löparprogram, men de är helt utan redskap. Jag ville ha ett program som jag kunde köra på gymet eftersom jag ofta blir lite handfallen där. Jag har svårt att veta vad jag ska göra - och jag vet att det gäller många andra också. Att köra med PT är såklart ett toppenalternativ. Du kommer iväg - och du vet att du får bra träning och att du gör rätt. Men PT passar inte mig just nu, därför ville jag ha ett träningsprogram att följa. Det finns massor med bra träningstips gratis på youtube, och på andra ställen också. Älskar den här digitala världen vi lever i. Men jag tog alltså ett betalprogram - som går att avsluta när som helst.

Har du bra tips på program för styrketräning, mejla gärna dina tips till [email protected] så kan jag skriva om det i senare inlägg.

Jag hoppas att det här programmet ska få mig att älska styrketräningen - jag älskar i alla fall träningsvärken jag får efteråt. Tror nästan att alla som gillar träning gillar träningsvärk. Den är ju på sätt och vis ett kvitto på att något  händer.

Nu kör vi!

Jag har SATS tvärs över gatan från jobbet. Extremt lyxigt. Skönt också att det sällan är mycket folk vid den tiden.