Fix och trix med träningsprogrammet

Som du kanske vet följer jag träningsprogrammet "Träna löpning hösten 2018" skrivet av Anders Szalkai. Det är ett riktigt bra program som gör mig extra motiverad att träna. Du kanske också följer ett program? Då vet du att ibland blir allt lite upp- och nedvänt, trots goda företsatser.

Mycket jobb, resor och annat som tar tid. Så jag har roddat runt lite i programmet och har väl egentligen inte missat så mycket träning. Men min förhoppning är ändå att kunna följa programmet så noga som möjligt. Och snart är jag nog där igen.

Förra veckan blev det intervaller på måndagen och transportlöpning hem på onsdagen. Sen körde jag ju en dryg halvmara under helgen stafett i England.

Nu i tisdags skulle jag egentligen ha sprungit intervaller - men jag var helt enkelt för stum i benen för det. Så jag tog torsdagens pass som skulle vara 5 km distans + styrketreäning. Sprang 6 lugna kilometer, och flyttade styrketräningen till igår då jag körde ett pass på SATS. Idag plockade jag upp tisdagens intervaller. Som sagt - jag har kört träningspassen men roddat runt fullständigt.

Dagens intervaller gick väl lite sådär. 10x150 m, hittade ett bra ställe med motlut de sista 30 meterna. Tufft. Och benen känns fortfarande lite tunga. Men jag är alltid så himla nöjd när jag kommit ut och tränat på lunchen. Får grymt mycket energi till resten av arbetsdagen. Bara win win.

På lördag ska jag enligt programmet springa 12 kilometer. Det kommer jag inte göra. På lördag är jag på Väderöarna och fiskar hummer och dricker champagne med min man. Men på söndag kväll - då ska jag försöka få till mitt korta "långpass".

Summering förra veckan
Intervaller. 10x150 meter - totalt med upp- och nedjogg 6 km.
Lätt distans, 6 km
Ragnar White Cliffs - 6 km + 11,5  km + 4,5 km

Så - nu drar jag snart till stallet för en timmes ridlektion.
Kram och må så gott!