Redo för tävling

Nu är det tre timmar kvar till start. Frukosten är intagen och nerverna gör sig påminda.

Det här med hotellfrukost på tävlingsdagen är inte alldeles enkelt, för många lockelser. Jag höll mig dock till min vanliga tävlingsfrukost; äggröra, keso och en vit fralla, lättsmält och bra. Det viktigaste är att man har ätit bra dagarna innan så att det finns energi lagrat i kroppen. Äta för mycket innan start ökar risken för oönskade toalettstopp.

Jag står i startgrupp 1 tillsammans med 5 000 andra löpare, aningen trångt, särskilt eftersom det endast går att stå femton personer i bredd. Ska försöka tränga mig fram så att jag får en bra startposition. I värsta fall passerar jag startlinjen någon minut efter det att startskottet gått. Jag har bestämt mig för att inte stressa upp mig, jag får springa på min nettotid helt enkelt. Nettotid är den tid det tar för mig att springa från det att jag passerar startmattan till målet. Bruttotid är tiden från det att startskottet går till det att jag passerar målet. Så har jag otur och får ett par tusen löpare före mig kan det säkert skilja flera minuter på min brutto och nettotid.

Vi hörs senare!

Gick en promenad tidigare för att inhandla den obligatoriska cappuccinon. Slog också till på en par fröbollar som såg super goda ut. Dessa nyttiga läckerheter får dock vänta till efter målgång.