Semesterloppet i Mariefred

Min ursprungliga plan var att springa Trosa stadslopp som gick i fredagskväll, men jag kände att jag behövde en dag extra för att låta kroppen få lite marginal efter mitt banpass på onsdagen. Jag försöker så ofta jag kan få sällskap på mina intervallpass och därför flyttade jag tisdagens banintervaller till onsdagen när jag kunde få sällskap. Onsdagspasset var 1200, 800, 400 x 3 på Stockholm Stadion (älskar den banan). På torsdagen kände jag mig lite stel i vaden och bestämde mig i samråd med min tränare att vara lite klok och skjuta på tävlandet en dag. Nu visade det sig vara ett bra beslut, en dags löpvila och lugn jogg på fredagen och kroppen var redo för tävling på lördagen.

Jag har sprungit Semesterloppet flera gånger tidigare men innan igår var det länge sedan sist. För det är tvärr så att det alltid ligger dagen efter Trosa stadslopp som lockar fler lite snabbare löpare som jag kan tampas med och därför har jag valt bort Semesterloppet. Det tror jag inte att jag kommer göra igen för Semesterloppet är ett minst lika bra arrangemang. Loppet startar på torget och går sedan genom villakvarter, varvning vid torget för att sedan ta löparna vidare genom kuperade bostadsområden, ängar och skogsdungar. Jag vill ge en eloge till alla Mariefredsbor som var ute på tomterna och gatorna och hejade på oss löpare, jag uppskattar det väldigt mycket. Jag fick springa mestadels själv men jag hade en riktigt bra dag så det gjorde inte så mycket, strax innan 7 km hade jag vittring på killen framför men då sprang jag en liten omväg på 10-15s och tappade mitt momentum. Det jag tar med mig från loppet är att det var väldigt länge sedan jag kände sådant flyt i min löpning och segerkransen. Tänk att det känns så bra att vinna! Jag fick ju pris också, presentkort på Intersport, det är alltid välkommet.

Tyvärr öppnade sig himlen precis innan jag gick i mål för vi hade tänkt stanna kvar och fira segern med en god middag på Värdshuset eller Slottspaviljonen. Istället blev det en god och värmande Cappuccino på Två goda ting. Mariefred är min sommarpärla, hit brukar vi åka och bjuda in hos själva på grillkväll hos min syster med familj.