1 månad kvar

Det är nu endast 1 månad kvar tills jag åker ner till alperna för sommarens höjdpunkt. Förberedelserna går bra och det känns för tillfället som jag har läget under kontroll. Enda orostecknet är att jag de senaste veckorna mer frekvent fått skavsår på bröstvårtorna. Lätt avhjälpt med lite sporttejp. Problemet är att jag inte har som rutin att ta med mig sporttejp ut på passen. Detta eftersom jag sällan brukar behöva tejpa varken fötterna eller något annat. Något som jag fått omvärdera på slutet. Huvudsaken är att jag inte glömmer något annat istället. En perfekt ryggsäck/vätskebälte för långpass i fjällen ska enligt min mening åtminstone innehålla dessa saker: extra energi (energikaka, choklad el. liknande), extraplagg för överkroppen, sporttejp, mobil samt toapapper.
Toapappret kanske borde stått först, men kan också ses som en extra lyx. Skulle nöden trycka på så får man helt enkelt ta vad man har. Löv funkar också.

De närmaste veckorna kommer jag fortsätta att samla mil och timmar innan jag tar det lite lugnare innan loppet. Jag försöker att varje vecka få in åtminstone ett riktigt långt pass också för att träna på att vara ute extra länge med allt vad det innebär i form av vätske- och energiintag. Det ger mig också ett utmärkt tillfälle att springa rundor som i normala fall inte hinns med just pga. av längden av dessa. För övrigt så har jag också hunnit fylla 24 år i veckan och såg till att få spendera en stor del av dagen med en de trevligaste personerna jag vet, nämligen mig själv. Ledig från jobbet så passade jag på att förlägga just veckans längsta till den dagen. 5 timmar på fjället, 1600 höjdmeter och ca 40 km blev resultatet av den dagen.

Sjön upp vid Kårsavaggestugan.
Ogillar egentligen konceptet med selfies, varför jag inte inte tar sådana bilder. Det här är istället en dokumentation av hur bäst min nya gula keps är.