Bucket list

Förra året träffade jag en inspirerande kille från Tyskland som hade sprungit inte mindre än 95 ultralopp de senast 11 åren. De allra flesta från 100 km och uppåt. En siffra som inte bara tyder på en enormt stryktålig kropp utan också på en fantastisk hängivenhet och tjurskallighet. Han menade att man så länge man håller ner farten ibland och lär sig att lyssna på kroppens signaler så kan man springa i princip hur långt och länge som helst. Lätt i teorin, men troligen svårare i praktiken. Markus Flick som han heter är dock inte på något sätt ensam i sitt slag och det finns t.ex. personer som sprungit ett maraton varje dag ett helt år.

Inspirerad av bland annat Markus och med omfattande användning av sökverktyget som tillhandahålls av webbens härskare har gjort att min lista på lopp som jag skulle vilja springa vuxit något ofantligt. Nu inkluderar den allt från kortare lokala lopp runt om i Sverige till mer spektakulära flerdagarslopp i jordens alla hörn. Med tanke att jag i sammanhanget som 23-åring ännu kan räknas som en rookie så hoppas jag hinna beta av en stor del loppen och förhoppningsvis också kunna göra rätt hyfsade resultat på en del av dem. Ett av loppen som finns på listan är VM i 24-timmarslöpning. Att få springa det loppet är såklart avhängt på att man faktiskt blir uttagen till ultralöpningslandslaget, vilket är något annat som jag satsar hårt på att kunna åstadkomma.

Axplock från min bucket list
VM i 24-timmarslöpning
Spartahlon
Leadville 100
La diagonela
Gore-Tex Transalpine Run (Som jag springer i höst!)
Marathon des sables

Ett annat alternativ för att få testa sina gränser är att göra som dansken Jesper Olsen som vid två separata omgångar sprungit runt jorden. En utmaning som antagligen till största delen handlar om att hålla ihop mentalt och är extremt imponerande. Jag hyser den största respekt för Jesper och tackar för den inspiration han gett till mig samt många andra.

Pålnoviken vid Torneträsks nordvästra hörn.
Sprang och hälsade på våra kära grannar
samt kollade på delar av barackerna där soldaterna som skyddade gränserna bodde under andra världskriget
Ser skönt ut, men är knappast badvänligt ännu