Gatuplock

Knappt tre veckor kvar till start på Bislett 24h. Formen just nu är sådär. Antagligen beorende på att jag kört väldigt hårt de senaste veckorna. Planen är att hålla i fram till ons-tors v.45. Därifrån kommer jag att dra ner ordentligt och vila mig i formen in mot tävlingen. 
För några veckor sedan såg jag ett reportage om en löpare i Umeå som håller på springa gatorna i Umeå i bokstavsordning. En kul idé som jag nu istället försöker genomföra i Lycksele. Det blir en riktig light-version men eftersom jag inte vet hur länge jag blir kvar här så blir det ändå ett bra sätt att variera rundorna. Igår tog jag Linnévägen påväg hem från ett pass med några nya bekantingar. Linnévägen är en trevlig gata på baksidan av ishallen. Även hemmaplan för en av mina absolut bästa vänner. 
Prognosen är att jag är klar med gatorna under v.45. Sammanlagt landar det på 155 gator inom samhället. Vissa längre bort än andra, men ingen riktigt långt borta. (Mar)drömschenariot att jag först tar en gata på Furuvik för att sedan behöva springa bort till Lugnet är en sträka på lite drygt 5 km. Det går därför utmärkt att plocka 8-10 gator på ett pass. Ibland ännu flera om lusten faller på och gatorna ligger hyfsat nära varandra. 
Här ovanför finns ett smakprov på lapparna som jag brukar ha med mig. Då slipper jag plocka med mig mobiltelefonen ut på passen, vilket jag tycker är skönt. 

Imorgon börjas det med Ljungvägen. 

 

Dessa två bilder är från en tur runt Lyckan förra veckan. Passet lite drygt 4 mil varav 3 mil i princip enbart såg ut såhär. Riktigt härligt!