Helgplaner och Mittwochpass

Jobbar hemifrån och hinner med att diska, tvätta, swiffra runt lite samt komma ut på ett litet tripass. Senaste veckans blåst har sänkt vattentempen i havet rejält och det är nu runt 13 grader i viken. Jag joggar ut till naturhamnen på kroken, solen skiner men sommarseptember har gett vika för höstseptember och det finns en kylig knusprighet i luften som inte varit där tidigare. Löven på träden har börjat skifta lätt i höstfärger; men kossorna är ännu kvar. Joggen i våtdräkt och fivefingers, så jag kan hoppa i och ur där jag känner för. Som swimrun men femfingrarna stör inte simningen som vanliga skor gör.

Ställer mig i vattenbrynet ett tag och känner in vattnet; fötterna blilr kalla men domnar inte, vilket stämmer väl med 13 grader. Lite vatten i ansiktet och nacken, titta på horistonen. Andas. Och så iväg. Kallt, men ok. Lite motvind och små skvalpiga tramsvågor som stör lite, en eller annan död brännmanet och lite halvdan sikt. Men ändå så skönt att simma ute i riktigt och salt hav. Det blir 800 meter lugnt och fint rakt fram till Ramsvåls klippor; klättrar upp och springer den korta biten hem igen. Byter till cykel - ingen riktig triathlontransition, mer ett kontrollerat ombyte i hallen. 

Cykelrundan är ett kort och lite böljande pass över Stockalid och bort till Landa, sedan Varbergsvägen från Frillesås till Åsa. Det blåser lite från norr så det är motvind på tillbakavägen. Känner mig bekväm på nya tempohästen och det är kul att trycka på lite. Snittfart strax norr om 30 km/h trots att jag får ta det lugnt på småvägarna och dessutom fastnar bakom långsamma bilar på ett par ställen. 

Känns lovande. Hemma igen efter trekvart och växlar ut på löpning. Kör blå stigen på kroken med en fin extrarunda ner till hamnen och yttre delarna av Näsbokrok. Löpningen på utsidan är alltid belönande och växlar mellan kort lättsprunget gräs, plana klippor och långsträckta klapperstensfält. Och såklart en massa glittrande vatten i ögonvrån. Uppfriskad kan jag vända hem och ta itu med jobbet igen.  

Har även lurat ut vad jag ska göra till helgen; hade planer på ett längre ultrapass redan förra helgen men skräpigt väder och halvdan form fick mig att skjuta lite på det. Har skissat och måttat på kartor och annat och bestämt mig för att göra en liten duathlonexpedition genom Halland. Träna på att köra självsupportat och på att hålla igång runt ett dygn utan jättelånga pauser. Tanken är jag checkar ut skapligt tidigt från kontoret på fredag och sedan cyklar 300 km ner genom Halland, väljer jag fina småvägar hamnar jag i Halmstad efter 300 km och knappt 3000 höjdmeter, matstopp i Skene och Vessigebro, vattenpåfyllning i Simlångsdalen.

Från Halmstad springer jag strandstigarna norrut, efter 100 km bör jag ha kommit till Varberg och där tänker jag att jag stannar. Vattenpåfyllning där det passar, lördagfrukost eller brunch nånstans i Falkenberg, och säkert nåt stopp i Glommen och i Lejet. Ett morgondopp i Suseån lär det också få bli om inte vattnet är extremt lågt. Väderprognosen ser helt ok ut, det är bara att ladda batterierna och köra. Siktar på att klara av hela klabbet på ca 30 timmar, se den högst preliminära tidplanen nedan.

Sedvanlig kartlänk här: https://drive.google.com/open?id=1B7lsAX-udV9jN6T0_9xQNSKoGrkAD6Yu&usp=sharing
Satellitspårning här: https://eur-share.inreach.garmin.com/weekendwarriorultra