The prepp änd the pepp

Jä. Packat det vanliga kitet, samt utöver det 36 Umarageler ,19 dl Umara elektrolytpulver fördelat i 11 ziplocpåsar, 21 påsar Gott & Blandat, några snickers, 10 paket babyservetter, 10 burkar vaselin, 3 rör resorb, ett par askar Ipren, 3 dauerlindor, 3 askar compeed, 3 rullar sporttejp, 2 extraack till pannlampa och en del annat bra att ha - uppdelat på tio dropbagar med adress från öst till väst av Algarves inland. Stavarna, och ett lager extrakläder åker till Silves, drygt halvvägs där den mest signifikanta stigningen börjar. 

Imorgon blir det resa söderut och på torsdag kl 16:30 går starten - trettio mil traillöpning tvärs över Algarve, med start vid Spanska gränsen och mål på Europas sydvästligaste punkt maximalt 72 timmar senare. Loppet går att följa live med Legends GPS-spårning på http://alut2018.legendstracking.com/ och givetvis kommer det liverapporter på facebooken; https://www.facebook.com/benenparyggen - ambitionen är att köra punktliga livesändningar var sjätte timme med start torsdag eftermiddag klockan tre. 

Förutom en helt ohemul hög med dropbagar har jag min bättre hälft med som support, vilket känns lite tryggt. Har ingen aning om hur avancerad lopporganisationen är, det är bara andra året loppet körs och jag vet mycket väl vilket logistiskt monster det är att arrangera ultraäventyr i punkttillpunktformat. Känns skönt att vara på deltagarsidan av skranket igen och det ska bli jäkligt skoj att se hur långt och länge det går att känna sig purung och pigg i helgen. Ambitionen är som vanligt att hålla farten konservativt låg och att vara sjukt proaktiv och duktig med fötterna och andra potentiella ömma punkter - spendera ett par extra minuter i varje depå med att lufta, göra rent och smörja in, INNAN det blir ett problem. 

But then again, the first casualty of war is the war plan.