Prepp, Kungsbacka-Båstad

Semestern är överstånden och arbetshösten ligger som ett mörkt moln på horisonten. Har haft motivationsproblem på många områden det senaste året, det som räddar mig är att det alltid är kul att dra ut på långpass. Och i helgen är det dags för ett nytt spännande äventyr, denna gång initierat av Skånelöparen Matts. Jag ska springa några etapper av trailäventyret Kungsbacka-Mölle, närmare bestämt till Båstad. Det blir en kustnära expedition med vatten i höger ögonvrå, och även, om man får tro SMHI, åt alla aldra håll också för prognoserna ser rätt risiga ut. Lyckas jag följa spåret hela vägen blir det 225 km, deadline är söndag eftermiddag/kväll, är jag inte framme då kanske jag får korta resan lite. Det bör ändå kunna bli ett personligt distansrekord tycker jag. 

Uppläggsmässigt är jag self-supported, vilket innebär att jag bär med mig det jag inte tänker handla eller fylla på på andra öppet tillgängliga ställen. Vatten kan jag få tag på på rätt många håll, energi är lite svårare på vissa delar. Jag har med 1.5 kilo Umara i 250g-påsar som jag blandar ett slags gel med efter hand. En påse ska räcka till ca 25 km. Sen har jag uppehåll för medhavda mackor i Bua, för pizza på lilla Napoli i Falkenberg och sen framåt nattkröken en burgare i Halmstad. Energi för sista tre milen handlar jag sedan på mig i Snapparp.  

Idag en liten tillpassningsjogg hemma på kroken med avsedd packning, väger in torrt på precis över 4 kg. Kanske lite mycket men det är mycket energi som ska med, och jag har två ack till pannlampan som väger lite för mycket - men det är å andra sidan skönt att inte behöva snåla på ljuset när man ska nattspringa på omärkta småstigar. Kroppen känns helt ok, träningen har varit låg ett par veckor efter pilgrimsäventyret men jag tror inte jag är helt ur form. Kör ett standardpass på den knöliga blå slingan med ett par bonusslingor i hedmark och klapperterräng. Tjugo minuters jogg räcker idag, vill bara känna att grejerna sitter där de ska. Rundar av med tio minuter avbad; så skönt att bara kunna simma på utan att krångla med våtdräkt och prylar. Maneterna har dessutom äntligen gett med sig, verkar det. 

Imorgon kväll kör vi! Start sker midnatt natten mot lördag invid Kungsbacka station. Karta finns här: https://drive.google.com/open?id=1nSQhG5KpHMkY73Vc24qCxG_zoiZMAfXm&usp=sharing Eventet finns som en grupp på facebook: https://www.facebook.com/groups/1455311911266781/ Blir mycket intressant att se hur det funkar i praktiken.