GP tar över Göteborgsvarvet efter SVT

Det blir ingen direktsändning i SVT av Göteborgsvarvet 2018. Istället kommer Göteborgs-Posten att ta över direktsändningen av loppet i sina kanaler. Göteborgsvarvet blir det största evenemanget som GP direktsänt någonsin och allt från elitens start och målgång till folkfesten och när bandet dras bakom sista löparen kommer att täckas.

Göteborgsvarvet har under de senaste fem åren stadigt snittat på 45 000 deltagare och loppet har sänts direkt i SVT. Göteborgs-Posten gick in som mediapartner 2016 och tar nu alltså över även direktsändningen från loppet.
– Det här går helt i linje med våra satsningar på lokalt innehåll. Göteborgsvarvet är årets stora folkfest och att vi nu tar ytterligare kliv i vår bevakning genom att direktsända loppet känns fantastiskt roligt, säger Ulf Niklasson, chef för GP-sporten.

- Vi vill öka upplevelsen för deltagare och publik i Göteborgsvarvet och satsar på flera digitala nyheter i år. En av nyheterna är samarbetet med GP som nu möjliggöra direktsändning av hela Göteborgsvarvet, under drygt sex timmar, från första start till sista målgång, säger Bo Edsberger, förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund och varvsgeneral för Göteborgsvarvet.

En anan nyhet är samarbetet med appen Raceone. Via appen ska deltagare kunna dela sitt lopp live, via GPS kombinerat med de officiella resultaten. Publik som följer tävlingen kan se var löparna befinner sig på banan och även få rapporter om när en specifik deltagare förväntas passera en publikplats eller förväntas springa i mål.
Appen ska testas för första gången i det nya samarbetet i samband med Varvetmilen Göteborg söndag 25 mars. Raceone finns att ladda ner på App store och Google play.
Den 39:e upplagan av Göteborgsvarvet arrangeras den 19 maj.

 

Mer om Göteborgsvarvet 2018