En pratstund med Spring Snyggt-killarna (John Kingstedt och Manne Forssberg)

Varje vecka levererar de långpass-långa avsnitt där allt från specifika intervallupplägg till psykisk ohälsa och vikthets. I morgon (onsdag) släpps avsnitt 22 och vi på Marathon.se har tagit oss en pratstund med killarna och tagit reda på hur de lärde känna varandra, vad vi har att vänta oss av denna veckas avsnitt och hur de håller motivationen uppe under denna vår när hela säsongen ställts in.

Hur lärde ni känna varandra?
Manne: Jag tror att det var genom att jag hörde talas om John och började stalka honom i sociala medier.

John: Jag noterade att en proper modellsnygg man började "likea" mina bilder på instagram. Efter att han kommenterat på en bild av mig med tighta jeans så såg jag det som naturligt att bemöta kontakten. Det var Manne som var nyfrälst löpare och som jag antar sökte inspiration för sin framtida löpning. Han fann den hos mig och mina tighta jeans. Jag blev medbjuden som plus en till en frukost och efter det så började vi hänga. 

Vad tycker ni skiljer Spring Snyggt-podden från andra poddar om löpning?
Manne: Dymaniken mellan oss. Att John är elitlöpare och jag jag är en ambitiös nybörjare. Jag lever löpning men började springa för bara två år sedan. John är löpare sedan barnsben och dessutom barn till löpare. Han satt i en av Sveriges första löparvagnar när han var liten. Och den goda stämningen. Det är en högtiddstund för oss att spela in podd och det märks nog. Även våra många och namnkunniga gäster sticker ut. 

John: Att vi båda faktiskt springer mycket och kan relatera till löpningens toppar och dalar. Vi har båda stött på både med- och motgång kopplat till löpning och vi har båda ett driv att förbättra oss, även om det sker på olika nivåer. Jag inspireras av Mannes driv och passion (att jag någon gång skulle säga passion trodde jag inte) när det gäller träning, och trots att han är ganska bra mycket långsammare än jag så kan jag ibland finna inspiration att gå ut och göra något bara för att han har gjort det. Sen tycker jag att vi har lite större bredd i vår podd, vi tar upp ämnen som kanske inte är helt löpspecifika men som ändå är viktiga - t.ex. psykisk ohälsa, vikt och aggressioner. 

Kan ni tipsa dem som inte hunnit lyssna på podden om några av era favoritavsnitt så här långt?
Manne: Avsnittet om psykiska ohälsa där John berättar om sin OCD var starkt. Nummer 14 var det. 

John: Jag gillar avsnitt 12 - Gamla män springa bäst. Intervju med Leo Manzano och Mustafa Mohammed. Sen gillar jag även avsnitt 20 där vi pratar med Johan Steene. 

Vad har vi att se fram emot i denna veckas avsnitt?
Manne: Temat blir intervallångest. Oron man känner inför kvalitetspass? Det ska bli spännande att intervjua Johan Olsson (skidåkare med flera OS-guld) och få hans bästa tips för att komma till rätta med det här problemet.

John: Vi är som vanligt säkerligen också inne på våra respektive träningsveckor och Manne har säkert gjort någon njutningsobservartion som bara han kan. 

Sist, men inte minst: Vad är era bästa tips för att hålla träningsmotivationen uppe under dessa konstiga tider när en hel lopp-vår har blivit inställd?
Manne: Det här är en bra chans att grundträna länge, lyssna på kroppen och bli snabb och stark utan att tvingas gå över gränsen. För min egen del har jag satt upp ett mål som jag kämpar mot. Innan juni är slut ska jag springa under 18 minuter på 5000 meter och under 37 minuter på 10 000 meter. Sedan får jag hjälp med farthållning och tidhållning av John och springer på bana så att det verkligen blir rätt distans. Det hjälper mig att göra de tuffa passen och kommer bli bra träning i sig. 

John: Passa på att prova nya rundor, nya pass, nya upplägg. Perfekt tid att utveckla sin löpning. Leo sa något som jag alltid tänker på "Be a student of the sport", alltså fastna inte i rigida mönster. Nu när det inte finns något att spika in i kalendern så passa på att pröva lite nya grejer. Kanske hittar ni något som gör att ni kommer leverera som satan när ni väl får tävla. 

 

Berättat för: Lisa Beskow

Mer om Spring Snyggt - med Jesus och Manne